PLANUL MÂRȘAV AL ADEVĂRATULUI STAT PARALEL

Mă tot chinui să scriu acest text de ceva zile, căci cu cât trece timpul, cu atât îmi parvin tot mai multe informații. Acestea nu mi-au schimbat însă ideea de bază pe care mi-am făcut-o despre evenimentele din 10 august. Doar mă fac să constat gravitatea crescândă a celor întâmplate în preajma clădirii guvernului.

Chiar fără să fiu la fața locului, m-așteptam ca actuala putere votată de doar 20% din electorat (18% PSD + 2% ALDE) să încerce tot felul de provocări, urmate de minciuni și intoxicări de presă, exact cum a făcut de fiecare dată, inclusiv în februarie 2017, când a creat șablonul. Însă nu m-așteptam să meargă chiar atât de departe. Să atace oameni nevinovați cu atâta violență încărcată de ură! Toate acestea mă duc la concluzia că totul a fost premeditat, însă n-a ieșit așa cum plănuiseră ei în părțile esențiale. Protestatarii n-au răspuns provocărilor, ba mai mult s-au opus acelor violențe din care acea biată jandarmeriță era s-ajungă pe lumea cealaltă. Privind cu atenție filmarea acelui moment nefast, am văzut cum a fost bătută la un moment dat cu bestialitate de niște brute (ușor de identificat) care imediat după ce au dat au dispărut, ca unii care își făcuseră datoria, iar în acest răstimp nu a apărut vreun jandarm să o apere! Dacă n-ar fi fost câțiva dintre manifestanți aflați în apropierea ei să o protejeze, într-adevăr acum am fi putut vorbi de o victimă. De aceea, acela a fost un moment deosebit de important, care ar fi putut declanșa o adevărată reacție în lanț de represiune, atât de dorită de PSD. Un jandarm grav rănit ca să nu mai spun mort, era o motivație ideală pentru așa ceva. Se atingeau multe puncte incomode de pe agenda penalilor, astfel că s-ar fi declarat stare de necesitate, opozanții ar fi fost nu doar interziși și arestați mulți dintre ei, ci chiar discreditați în fața opiniei publice, la fel și Diaspora, totodată ar fi fost instaurată frica în populație, Iohannis ar fi fost găsit parte a „complotului” și declarat trădător, ceea ce însemna eliminarea lui. De fapt, așa se și explică amploarea cu care jandarmii au atacat apoi demonstranții din preajmă, pentru că scenariul nu mai putea fi oprit, ei fiind pregătiți să înceapă represiunea. Aceasta este părerea mea.

Iată așadar, că acele numeroase proteste începute din perioada OUG 13, despre care credeam că au devenit doar o adiere de vânt pentru Dragnea și gașca lui, chiar au avut importanța lor, stresându-i destul și forțându-i astfel să greșească. Cele petrecute în acea vineri sunt fapte foarte-foarte grave care ar trebui să le dea de gândit multora. Eu n-am fost acolo, din motive obiective. Au fost însă fetele mele, prieteni și putea fi oricare dintre noi care să pățim acele violențe. De aceea, nu trebuie să le tratăm cu ușurință, să le uităm și nici să le iertăm.

Știu, au trecut multe zile și nu a plătit deocamdată nimeni pentru faptele abominabile din acea zi, asta pentru că sistemul este bolnav, plin de metastaze. Însă vinovații sunt convins că n-au somn căci știu că li se strânge lațul, vorba regretatului Traian Tomescu. Ziua plăților nu e departe. Rămân optimist că 10 august 2018 este începutul sfârșitului pentru adevăratul stat paralel.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s