Steaua, liderul primei părți în play-off

Rezultatele etapei

Play-off

[14.04]

CSU Craiova – CSMP Iași                                                                          4-1

– Mitriță (18, 45+1, 54pen), Dimitrov (90+1) / Danale (72)

[15.04]

Viitorul – CFR Cluj                                                                                       1-2

– Hagi (85) / Omrani (11), C. Deac (25)

[16.04]

Astra – Steaua                                                                                              0-3

– Gnohéré (27pen), Man (47), Pintilii (49)

Play-out

[13.04]

FC Voluntari – Dinamo                                                                               2-4

– Ad. Voicu (76), Balaur (84) / Daniel Popa (22, 47), Balaur (32aut), Mahlangu (39)

[14.04]

Sepsi – Gaz Metan                                                                                       2-1

– Hadnagy (69), Simonovski (90+1) / Rondón (30)

[15.04]

Concordia – Juventus                                                                                 2-1

– Prepeliță (69), Pena (76) / Fl. Ștefan (27)

[16.04]

ACS Poli – FC Botoșani                                                                             0-1

– Axente (61)

S-a încheiat prima parte a play-off-ului, având-o pe Steaua în frunte, după ce la start se afla pe locul 2. Acest lucru se datorează pasului greșit făcut de CFR Cluj cu Astra acasă, o echipă debusolată, fără obiectiv și căpătâi, de care Steaua a trecut en fanfare, e drept și cu un mic zvâc din partea arbitrului. CFR a obținut și ea o victorie mai clară decât o arată scorul, pe un teren dificil, cel de la Ovidiu, după o primă repriză neașteptat de bună și de ofensivă, în care a punctat de două ori. Partea a doua însă ne-a readus aminte de acea echipă cu joc urât, închis, meschin, și care poate să eșueze în obținerea rezultatului dorit. Așa s-a întâmplat cu Astra, era să se întâmple cu CSMP Iași și chiar acum, cu Viitorul, când a tremurat la final într-un meci pe care l-a avut mai mereu în mână. CSU Craiova, prin victoria cu CSMP Iași, și-a asigurat locul 3, cel pe care unii i l-au prezis de la startul sezonului. CSMP Iași paradoxal are un joc frumos în câmp, arată a echipă care știe fotbal, dar stă slab la eficacitate și, iată, la apărare. La acest meci am văzut ceva, mai rar, ca un jucător să ia cartonaș galben din cauza gazonului, e vorba despre Bărbuț, care atunci când a încercat să recupereze un balon, a scos o brazdă din gazon care i-a… pus piedică adversarului! Cartonașul galben, chiar unul roșu, îl merită de luni bune gazonul de pe „Ion Oblemenco”.

În play-off, Gaz Metan și Juventus au pierdut dramatic meciuri pe care le-au avut în mână. Însă ele par echipe mai cu verb decât arată la această oră FC Voluntari și mai ales ACS Poli Timișoara. Iar prima, numindu-l pe Adrian Mutu pe bancă, prezintă valențe sinucigașe.

Aaa și la final, ceva distractiv. Cei de la Telekom Sport, care au făcut promo-ul meciului Astra – Steaua, au comis-o, confundându-l pe actualul antrenor al giurgiuvenilor, Gheorghe Mulțescu, cu Ion Moldovan, tehnicianul Concordiei, auzindu-se astfel ceva de genul „comisarul Moldovan vrea să aresteze punctele FCSB-ului”. Acum să nu mai fiu atât de cârcotaș, căci o asemenea confuzie pățeam și eu în tinerețe, când îi vedeam pe cei doi de la distanța tribunelor, pe când apăreau pe gazon în echipa lui Dinamo, asta deoarece ambii aveau părul creț…

Mario Camora

Cifre

# În această rundă, Camora l-a depășit pe compatriotul său Cadú cu o partidă, având acum 203, devenind astfel fotbalistul cu cele mai multe jocuri în primul eșalon pentru CFR Cluj și totodată portughezul cu cele mai multe meciuri în Liga I. # Steaua a marcat golul 4050 (prin Man). # FC Botoșani a urcat pe locul 46 în clasamentul all-time, depășindu-le pe Victoria București și Gloria Buzău, în timp ce CSU Craiova a ajuns pe locul 51, trecând de Dunărea Galați. # A fost cea de-a 50-a înfrângere în Liga I pentru FC Voluntari. # Meciul 300 pe prima scenă pentru Marius Constantin (Gaz Metan), care devine al 144-lea jucător care a atins această bornă. Totodată Mladen (Viitorul) și G. Deac (FC Voluntari) au bifat meciul 50. # Man (Steaua) a înscris golul 10, în timp ce Fl. Ștefan (Juventus) și Danale (CSMP Iași) s-au aflat la primul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s