Etapa 14. Multe zerouri

Rezultatele etapei

[13.10]

FC Voluntari – Steaua                                                                                0-0

[14.10]

Gaz Metan – Viitorul                                                                                    0-1

– Țucudean (21)

CSMP Iași – CSU Craiova                                                                          1-2

– Thiago Ferreira (67aut) / Gustavo (15), Al. Băluță (77)

[15.10]

Sepsi – Astra                                                                                                 0-0 – Brașov

CFR Cluj – FC Botoșani                                                                             0-0

[16.10]

ACS Poli – Concordia                                                                                 0-3

– Bumba (29, 80), Batin (83)

Dinamo – Juventus                                                                                     3-0

– Katsikas (44), P. Anton (50), Val. Costache (80)

Prima etapă a returului sezonului regular a fost săracă în goluri și era să lase gazdele complet fără victorie. Au fost salvate însă de Juventus, pardon, de Dinamo, în ultimul meci al rundei.

Marea beneficiară a acestei runde a fost CSU Craiova, care a câștigat meritat la Iași un meci greu, în care a marcat toate golurile partidei. Iar autogolul lui Thiago Ferreira a fost cel mai spectaculos dintre toate, dar era să bage mortul în casă echipei sale. Nu degeaba are antrenor italian, echipa olteană arătând mult pragmatism și totodată că rămâne în cursa pentru prima poziție.

CFR Cluj a confirmat de această dată și prin rezultat forma slabă pe care a arătat-o și în etapa precedentă, când s-a desprins dificil de „lanterna” Juventus. Acum a remizat acasă cu o FC Botoșani descompletată, pe care cu o etapă în urmă o învinsese codașa Gaz Metan pe când avea efectivul complet!

Conform a ceea ce s-a jucat, scorul de 0-0 este corect între FC Voluntari și Steaua. Numai că printr-un gest care îi trădează lipsa de profunzime în gândire, Acsinte era să-i ofere adversarei victoria, când l-a împins inexplicabil în mijlocul careului pe Man, într-un moment când mingea era în altă parte! În mod normal, arbitrul trebuia să acorde penalty pentru roș-albaștri și aceștia s-ar fi impus la limită.

O beneficiară a celor întâmplate în această etapă a fost și Viitorul Constanța, care prin victoria de la Mediaș a venit pe loc de play-off. Cu prilejul acestui meci am remarcat ceva foarte-foarte rar întâlnit pe stadioanele din România, ca un fost jucător al echipei locale aflat acum la adversară, în cazul de față Eric, care bașca să mai dea și asistul din care să fie marcat unicul gol al meciului, să fie aplaudat la ieșirea din teren de suporterii locali!!!

O altă raritate s-a petrecut la Brașov, unde Sepsi e obligată să joace. Nocturna stadionului Tineretului a arătat cam ca FC Brașov, fiind și ea intrată în „insolvență”. Glumă-glumă, dar din cauza nesimțiților care ar fi trebuit să asigure o bună găzduire (aici fiind inclusă și funcționarea optimă a instalației de nocturnă), fiind plătiți pentru așa ceva cu bani deloc puțini, echipa din Sfântu Gheorghe riscă să piardă meciul la „masa verde”.

Cândva, un meci a două echipe din București atrăgea din momentul enunțării lui, indiferent de numele acestora. Mi-amintesc de acea Cupă a orașului București, programată întotdeauna cu o săptămână înaintea startului noului sezon, în care se confruntau echipe din Capitală din primele două eșaloane, aceste meciuri atrăgând pe fostul „23 August” mii de spectatori. A arătat acum Dinamo – Juventus a derby bucureștean? Din contră, a fost poate partidă care s-a disputat în cea mai mare discreție, cu cel mai mic număr de spectatori prezenți. Iar calitatea jocului a fost pe măsura asistenței. Chiar dacă scorul este unul clar, 3-0, Dinamo a jucat modest, la un moment dat chiar tremurând că i se poate întâmpla ceva rău. Au fost însă ultimele două minute ale primei reprize, care au decis meciul. Mai întâi, Băjenaru a ratat un penalty și imediat, Dinamo a marcat prin până acum neputinciosul Katsikas. Ca o echipă foarte mică ce este, Juventus a fost demoralizată, cedând în fața unei echipe haotice. Atât de haotică, de nici nu se știe exact cine au fost exact marcatorii celor două goluri din repriza secundă…

Nebunie mare cu Concordia. O echipă căreia deja i se cumpăraseră lumânările, urmând a fi dată și comanda la sicriu. Și iat-o izbutind un careu istoric incredibil de patru victorii consecutive, care o aduce cu șanse reale de a prinde play-off-ul! Toate acestea, avându-l pe Nelu Moldovan (în foto) la pupitru, pe care unii s-au grăbit să-l considere „expirat”. În această etapă, la Timișoara, chiar a fost un duel între tehnicienii veterani ai Ligii I, care i-a revenit clar constănțeanului.

Cifre

# Primele puncte obținute de FC Botoșani și Viitorul Constanța pe terenurile lui CFR Cluj, respectiv Gaz Metan, într-a 6-a, respectiv a 5-a întâlnire, cea dintâi remizând, cealaltă câștigând. # Concordia pentru prima oară a izbutit 4 victorii consecutive în Liga I. # FC Voluntari i-a luat și în acest sezon punct Stelei, ca și în precedentele două sezoane. # CSU Craiova a marcat golul 150 în primul eșalon (prin Gustavo). # Dan Petrescu a înregistrat al 50-lea său egal ca antrenor de Liga I. # Cifre rotunde la numărul de meciuri pentru: Budescu (Steaua) și Batin (Concordia) al 150-lea. # Debut: Bg. Miron (Sepsi), Chamed (Gaz Metan), cel din urmă devenind primul jucător din Comore prezent în fotbalul românesc. # Katsikas (Dinamo), a marcat primul gol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s