Etapa 4. Golofca a marcat și a plecat

Etapa 4

[04.08]

ACS Poli – Juventus                                                                                   2-1

– Al. Munteanu (9), Mailat (68) / Țîră (90)

FC Voluntari – FC Botoșani                                                                       1-3 – Ploiești

– Voduț (34) / Golofca (11, 45+1), L. Fülöp (54)

[05.08]

Sepsi – Viitorul                                                                                             1-0 – Brașov

– Hadnagy (90+2)

CSMP Iași – CFR Cluj                                                                                 0-2

– Culio (23pen), Hoban (33)

[06.08]

CSU Craiova – Astra                                                                                   1-1 – Drobeta Turnu Severin

– Mitriță (51) / Balaure (9)

Concordia – Steaua                                                                                     1-2

– M. Cristescu (53) / D. Benzar (76), Man (86)

[07.08]

Dinamo – Gaz Metan                                                                                   3-1

– P. Anton (31pen), Hanca (72, 75) / Sg. Popovici (90+4)

În această rundă, fotbaliștii Ligii I chiar merită compătimiți pentru că au jucat în niște condiții inumane de căldură. În pofida acestei călduri toride care a cuprins întreaga țară, unele partide au avut mult mai mult nerv și spectacol decât în perioadele cu climă agreabilă.

Iată că FC Botoșani nu s-a dezumflat, izbutind o victorie considerată în deplasare, la un scor destul de clar, în fața unei echipe deloc comode, FC Voluntari. Un meci în care a strălucit Golofca (în foto), acesta zburând pe lângă adversarii săi, și izbutind o „dublă”. Iar Steaua s-a grăbit să-l transfere. Chiar dacă a luat 400.000 euro pentru 40% din el, este greu de crezut că echipa botoșăneană va mai putea avea aceleași prestații.

În acest sezon, Steaua contează pe greșeli flagrante ale adversarilor, de această dată portarul Bălgrădean fiind cel care a gafat decisiv. Concordia n-a știut să profite de faptul că a avut avantaj pe tabelă, iar adversarei i-au lipsit numeroși titulari.

Sepsi a venit cu surpriza, învingând pe Viitorul. M-am mai referit recent la cazurile în care noile promovate au învins campioanele en titre. Cealaltă nou-promovată, Juventus, chiar dacă i-a fost superioară lui Sepsi în trecuta ediție a eșalonului secund, pare mult mai puțin adaptată la cerințele Ligii I.

Surpriză este și rezultatul Astrei în fața unei echipe cu veleități, CSU Craiova, care deocamdată este doar liderul egalurilor.

CFR Cluj arată bine și victoria de la Iași nu a mirat. Nu același lucru se poate spune despre Dinamo, care s-a impus în fața sărăcitei Gaz Metan cu un scor mult prea mare față de cele petrecute în teren.

Cifre

# FC Botoșani a obținut prima sa victorie în deplasare contra FC Voluntari, la a 5-a confruntare dintr-o asemenea postură. # În schimb tot după a 5-a partidă pe teren propriu în compania Astrei, CSU Craiova tot nu a reușit s-o învingă. # În această rundă s-au consemnat 7 debuturi: Butean (Astra), L. Manole, Paulo Jorge (ambii Gaz Metan), Răduțoiu, Mitra (ambii Sepsi), R. Grecu (Steaua), Mitrović (CSU Craiova). # Meciul 50 pe prima scenă pentru Curileac (ACS Poli). # Hanca (Dinamo) a marcat pentru a 10-a oară, iar D. Benzar (Steaua) pentru prima.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s