Etapa 3. S-au umflat mușchii pe Botoșani

Etapa 3

[28.07]

FC Botoșani – Sepsi                                                                                    5-1

– A. Miron (1), L. Buș (15, 59), M. Roman (65), L. Fülöp (90) / Pat. Petre (89)

Concordia – CSMP Iași                                                                               0-1

– Feussi (26aut)

[29.07]

Juventus – FC Voluntari                                                                             0-0 – Ploiești

Gaz Metan – CFR Cluj                                                                                0-3

– Culio (28pen), Nouvier (36), Urko Vera (60)

[30.07]

Viitorul – Dinamo                                                                                         0-1

– V. Costache (82)

Steaua – CSU Craiova                                                                                1-1 – Arena Națională

– Gnohéré (62) – Al. Băluță (28)

[31.07]

Astra – ACS Poli                                                                                           3-0

– Polczak (21), Al. Ioniță II (24), Balaure (53)

 

S-a terminat luna iulie și suntem deja în etapa a 3-a. Așa că conform (cacofonia e intenționată) planului organizatorilor, echipele noastre din cupele europene au deja multe meciuri în picioare, ceea ce ar trebui să fie liniștitor. Ce dacă toate au șanse mari să părăsească competițiile (e adevărat, Viitorul și Steaua ar mai putea intra pe ușa din dos a competiției de masă numită Europa League)? Vor avea satisfacția că erau pregătite din timp… să fie eliminate.

Un strop de orgoliu de doar prima repriză a făcut-o pe CSU Craiova să nu mai piardă în fața Stelei, conform obiceiului. O echipă ce se vrea candidată la titlu n-avea însă voie să cedeze complet inițiativa. A scăpat cu șansă neînvinsă. În schimb, Viitorul, conform obiceiului, continuă să nu izbutească s-o bată pe teren propriu pe Dinamo. Ba și mai rău, a pierdut un meci plin de mari ratări care conform ostilităților din teren ar fi trebuit să se termine egal. Măcar să fie la Nicosia cu noroc. Ca și la Bilbao, ceea ce pare foarte greu.

CFR Cluj începe să arate tot mai bine. Sau Gaz Metan începe să arate din ce în ce mai rău? Echipa din Mediaș este una dintre puținele dintre cele vechi care au mai rămas în picioare, așa că neapărat trebuie dărâmată și ea. Așa că factorii locali, ca mai peste tot, vor avea grijă să fie în ton cu moda.

FC Botoșani arată a echipă căreia i-a priit startul, după victoria la scor în fața nou-promovatei Sepsi având o inedită poziție de lider. Întrebarea este cât o va mai ține? Căci o știm că se dezumflă la fel de repede după cum se înfoaie.

 

Cifre

# CSU Craiova a izbutit primul egal pe terenul Stelei într-a 5-a confruntare la București, însă și după al 9-lea joc rămâne tot fără victorie în fața roș-albaștrilor, acesta fiind abia al doilea egal obținut în fața lor. # Și după al 8-lea joc pe teren propriu cu Dinamo, Viitorul tot n-a izbutit s-o învingă. # CFR Cluj a marcat golul 950  pe prima scenă (prin Urko Vera). # FC Botoșani a urcat două locuri în clasamentul all-time, pe 51, depășindu-le pe Victoria Cluj și Electroputere Craiova. De asemenea, în aceeași ierarhie, CSU Craiova a trecut pe locul 57, urcând peste Dacia-Unirea Brăila. # Primul egal și primul punct în Liga I pentru Juventus și al său antrenor, Daniel Oprița. # Meciurile 250 pe prima scenă pentru Marian Cristescu (în foto), căpitanul Concordiei, și pentru Costin Lazăr de la cealaltă ilfoveană, FC Voluntari. # Primul gol înscris în România pentru polonezul Polczak (Astra). # Debut în Liga I: R. Stoian, Sesar (ambii Juventus), Papšys, Veress (ambii Sepsi), Katsikas (Dinamo) și D. Benzar (Steaua). Deci, trei autohtoni și tot atâția străini.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s