PARTEA PLINĂ: VICTORIE. PARTEA GOALĂ: OBȚINUTĂ 11 LA 10

În sfârșit o victorie, și multe goluri marcate. Este însă o victorie cam mincinoasă, dacă mă gândesc că atunci când au fost 11 la 11 în teren scorul era de 0-2… E adevărat, nu l-a obligat nimeni pe Medel (în foto) să răspundă provocărilor golănești ale lui Florin Andone (la asta se pare că se pricepe cel mai bine), ca să ia cartonașul roșu. Iar acea eliminare a schimbat radical datele problemei din teren. Este o victorie binevenită, care ne mai oprește rostogolirea din clasamentul FIFA, însă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Este bine că au fost folosiți mai mulți fotbaliști tineri și că s-a jucat mai ofensiv. „De ce n-am evoluat așa cu Polonia?” – am auzit în mai multe rânduri pusă întrebarea asta idioată de unii pseudoziariști, care habar n-au de fenomen. N-are rost să mai explic, orice om cu discernământ dându-și seama de ce.

Mai multe nu sunt de spus, căci acest amical nu ne lămurește cu nimic. Din contră, generează mai multe întrebări. Iar răspunsurile le va da viitorul.

CASETA MECIULUI

Cluj-Napoca, 13.06.2017: ROMÂNIA – CHILE 3-2 (1-2) amical

Stadion: Cluj Arena. Spectatori: 10.000. Arbitru: Hendrikus Sebastian „Bas” Nijhuis (Olanda). Eliminare: Medel (33).

Au marcat: Stancu (31), Stanciu (60), Băluță (83) – Vargas (8), Valencia (18).

ROMÂNIA: Costel Fane PANTILIMON (Watford FC / Anglia) – Romario BENZAR (Viitorul Constanța) înloc.46 Virgil Andrei IVAN (CSU Craiova), Vlad Iulian CHIRICHEȘ / cpt (Napoli SSC / Italia), Alin Dorel TOȘCA (Real Betis Balompié / Spania), Cristian George GANEA (Viitorul Constanța) înloc.70 Bogdan Ionuț ȚÎRU (Viitorul Constanța) – Doru Mihai PINTILII (Steaua București) – Sergiu Cătălin HANCA (Dinamo București), Răzvan Gabriel MARIN (R Standard C Liège / Belgia) înloc.46 Dorin ROTARIU (C Brugge KV / Belgia), Nicolae Claudiu STANCIU (RSC Anderlecht / Belgia) înloc.86 Eric Cosmin BICFALVI (Ural Ekaterinburg / Rusia), Sorin Bogdan STANCU (Bursaspor K / Turcia) înloc.66 Alexandru Mihail BĂLUȚĂ (CSU Craiova) – Florin ANDONE (RC Deportivo La Coruña / Spania) înloc.46 Gheorghe Teodor GROZAV (Terek Groznîi / Rusia). Antrenor: Christoph Paul DAUM.

CHILE: Johnny Christian HERRERA Muñoz – Paulo César DIAZ Huincales, Gary Alexis MEDEL Soto / cpt, Enzo Pablo Andia ROCO, Eugenio Esteban MENA Reveco (89 Martin Vladimir RODRIGUEZ Torrejón) – Charles Mariano ARÁNGUIZ Sandoval (54 Arturo Erasmo VIDAL Pardo), Marcelo Alfonso DIAZ Rojas (55 Francisco Andrés SILVA Gajardo), Felipe Alejandro GUTIÉRREZ Leiva (83 José Pedro FUENZALIDA Gana) – Leonardo Felipe VALENCIA Rossel (46 Mauricio Anibal ISLA Isla), Eduardo Jesús VARGAS Rojas (65 Edson Paul PUCH Cortéz), Alexis Alejandro SÁNCHEZ Sánchez. Antrenor: Juan Antonio PIZZI Torroja.

CIFRE

Înainte de a începe enumerarea cifrică, trebuie să fac o precizare. Cu toate că am explicat că meciul acela al nostru cu Belgia, de la 14.11.2012, pe care niște golani pârâcioșii de la GSp au vrut să-i vină de hac, nu are cum să-l scoată nimeni din palmaresul echipei naționale. Chiar recent au existat mai multe meciuri inter-țări, printre acestea Cehia – Lituania din 22 martie, pe durata cărora s-au efectuat chiar și 11 schimbări de jucători de echipă, și cu toate acestea ele au intrat în palmaresele respective, numai că nu sunt luate în considerare în acel clasament FIFA. Așa și cu amintita partidă. Numai că nepricepuții de la FRF, care ar fi trebuit să fie primii care să apere palmaresul reprezentativei, au avut un comportament exact a ceea ce sunt, niște nevertebrate fără niciun pic de sentiment pentru echipa națională, decupând acea partidă, fără să le-o ceară cineva… De aceea a apărut acea neconcordanță, cum că Stancu ar fi marcat în poarta lui Herrera cu ocazia meciului 50, cu toate că se afla la al 51-lea. După ce s-o face curățenie la FRF, promit să readuc la lumină respectiva partidă, atât intern, cât și internațional. Cât despre faptul că cei din mass-media copiază totul fără să judece vreun pic, chiar nu mă mir, mi-am mai exprimat în acest loc opinia despre respectivul fenomen, venind și cu exemple. # Așadar, a fost meciul 679 al echipei naționale, cu prilejul căruia am repurtat cea de-a 299-a victorie (a doua în fața celor din Chile și tot cu 3-2). Așteptăm deci o victorie rotundă pe care o dorim să apară cât mai repede. # A fost pentru a 13-a oară în istoria echipei naționale când se reface un ecart de două goluri, și pentru a patra oară când un 0-2 devine 3-2 pentru noi. Ultima oară când s-a refăcut un ecart de două goluri a avut loc la 08.02.2011, într-un amical disputat în Cipru cu Ucraina, când în minutul 32 era 0-2, iar în minutul 44 am făcut 2-2, rezultat consemnat și după 90 de minute, în timp ce ultimul 0-2 pe care l-am transformat în 3-2 s-a petrecut la 30.01.1985, tot într-un amical disputat la Lisabona, cu Portugalia, unde desfășurarea socului a fost următoarea: 1-0 (min. 10), 2-0 (47), 2-1 (57), 2-2 (77), 2-3 (84). # A fost a 6-a partidă pe care am disputat-o la Cluj-Napoca și, în sfârșit, am spart gheața, izbutind prima victorie. # Am consemnat încă două debuturi, Cristian Ganea și Alexandru Băluță, ultimul devenind al 76-lea din istorie care înscrie la prima sa apariție. # Ganea a devenit al doilea jucător născut la Năsăud ajuns la națională, după Vasile Ianul. În timp ce Băluță a mărit la 28 numărul celor născuți la Craiova deveniți tricolori. # Bas Nijhuis a fost al 17-lea arbitru olandez de care a avut parte echipa națională. Bilanțul cu acești cavaleri ai fluierului din Țara Lalelelor ne este unul favorabil, din 22 de partide având 11 victorii, 4 egaluri și 7 înfrângeri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s