Etapele 7 play-off/play-out. Încă mai avem miză

Rezultatele

Play-off

[22.04]

Astra – CFR Cluj                                                                                          0-1

– C. Deac (51)

CSU Craiova – Dinamo                                                                              2-2 – Drobeta Turnu Severin

– A. Ivan (13), Zlatinski (90+2) / Romera (56), D. Nistor (81)

[24.04]

Steaua – Viitorul                                                                                           1-1

– Pintilii (40) / Țucudean (73)

Play-out

[20.04]

ACS Poli – Gaz Metan                                                                                1-0

– B. Străuț (88)

[21.04]

Concordia – FC Voluntari                                                                           0-2

– Ad. Bălan (19, 30)

Pandurii – FC Botoșani                                                                              1-1 – Drobeta Turnu Severin

– P. Păcurar (90+4pen) / Vașvari (42pen)

[24.04]

CSMP Iași – Ardeal                                                                                      0-0

Lucrurile nu s-au lămurit încă la titlu, însă Steaua rămâne cu prima șansă. Chiar dacă va pierde să zicem cu Dinamo, Viitorul va trebui să bată în toate celelalte meciuri pe care le mai are, ceea ce se arată a fi foarte greu. Căci echipa lui Hagi, chiar dacă i-a smuls acum un egal Stelei, se mișcă tot mai greu. De această dată, roș-albaștrii ar fi meritat victoria, au avut și niște penalty-uri neacordate, însă au făcut egal. Cu CFR Cluj și Dinamo au învins, cu toate că nu meritau. Așadar, un mic rest de compensație în legile în general ilogice ale fotbalului. De reținut că proaspăta achiziție a Viitorului, Țucudean (în foto), a marcat în porțile ambelor mari rivale și totodată foste echipe la care a jucat, Dinamo și Steaua. Apropo de Dinamo, aceasta ar fi avut un cuvânt serios de spus acum în privința titlului, dacă nu ar fi fost egalată în ultimul minut de îngerul păzitor al Stelei, CSU Craiova, care mai era și în inferioritate numerică! Incredibil, CFR Cluj a bătut-o pe Astra în toate cele patru întâlniri pe care le-au disputat în actualul sezon! La interviurile de după meci, tehnicianului clujenilor, Vasile Miriuță, aproape că-i era jenă de această situație. Din nefericire, celor de la CFR această victorie nu-i ajută decât pentru o eventuală clasare pe podium, căci ecartul față de Steaua este destul de mare.

Nu am niciun fel de simpatie pentru ACS Poli, însă nu pot să nu laud ceea ce a realizat până acum, indiferent de context. Dacă va izbuti să se salveze de la retrogradare, nu este deloc exagerată afirmația potrivit căreia ar fi echivalentul câștigării unui titlu. Câștigări de titluri s-au tot văzut, însă acoperirea unui asemenea ecart uriaș, niciodată.

 

Cifre

# Concordia rămâne fără victorie acasă în fața Voluntariului și după al patrulea meci pe teren propriu, obținând în fața vecinei de județ doar un egal în afara celor trei înfrângeri. # La fel și CSMP Iași cu Ardeal, tot acasă, și tot după 4 meciuri, diferența fiind că are 3 egaluri și o înfrângere. # Gaz Metan rămâne fără victorie la general în fața lui ACS Poli și după a 5-a întâlnire dintre ele (are 2 egaluri și 3 înfrângeri). # Pentru prima oară Pandurii și FC Botoșani au remizat cu prima în calitate de gazdă, fiind a 5-a întâlnire dintre ele. # De asemenea, în derby-ul etapei, care a fost a 14-a confruntare dintre Steaua și Viitorul, s-a consemnat primul egal. # În clasamentul all-time, CSU Craiova a urcat pe locul 58, depășind pe Chinezul Timișoara, iar FC Voluntari pe 67, depășind pe Ciocanul București. # Chiar dacă a fost în stare de suspendare, pentru antrenorul Leo Grozavu (FC Botoșani) a fost meciul 100 ca tehnician în primul eșalon, toate acestea realizându-le ca antrenor al actualei sale echipe. # Golul lui Zlatinski, cu care CSU Craiova a egalat și care totodată putea declanșa în teren o bătaie generală, a fost cel de-al 50-lea pe care Cosmin Contra l-a primit ca antrenor în Liga I. # Pentru arbitrul Radu Petrescu (București), derby-ul Steaua – Viitorul a fost al 150-lea său meci condus în primul eșalon. # Goluri „rotunde” pentru C. Deac (CFR Cluj) al 30-lea și Ad. Bălan (FC Voluntari) al 20-lea. # Primele reușite pe prima scenă pentru Romera (Dinamo), B. Străuț (ACS Poli) și P. Păcurar (Pandurii).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s