Etapa 26. Viitorul, câștigătoarea primei părți. Componența play-off-ului, conform așteptărilor

Rezultatele ultimei runde

[04.03]

ACS Poli – Concordia                                                                                 1-1

– Șeroni (90) / Al. Albu (10)

Steaua – Ardeal                                                                                            1-1 – Arena Națională

– Gnohéré (73) / M. Constantin (65pen)

[05.03]

CSU Craiova – Gaz Metan                                                                         1-0 – Pitești

– Bancu (62)

CFR Cluj – Viitorul                                                                                       1-0

– Deac (21)

Pandurii – Dinamo                                                                                       0-2 – Drobeta Turnu Severin

– Nemec (34), D. Nistor (85)

[06.03]

FC Voluntari – CSMP Iași                                                                          0-1 – București (Dinamo)

– Golubović (82)

Astra – FC Botoșani                                                                                     3-0

– Budescu (55), Belu-Iordache (76), Sg. Buș (85)

S-a terminat sezonul regular. Câștigătoarea acestuia este Viitorul Constanța. Statistica din asemenea sisteme de desfășurare spune, într-o proporție foarte mare, că cea care se clasează prima în această primă fază, la final va fi și campioană. Așadar, urmează un examen al maturității pentru tinerii jucători ai lui Hagi, pentru a confirma această previziune.

Chiar dacă spre final au existat meciuri de o calitate mai bună și un pic mai mult suspans, tot rămân la părerea că acest sistem este o mizerie și cu cât se va scăpa mai repede de el, cu atât va fi mai bine. Dar, oricum, chiar și acesta ar fi putut fi „curățat” de inepții. Ce-i împiedica pe imbecilii care l-au proiectat, să asigure o simetrie, cu 7 echipe în play-off și tot 7 în play-out, pentru a fi un număr de meciuri egale, și astfel fiecare să se termine în același timp și să nu mai existe discuții la desemnarea golgeterului, că unii joacă mai mult ca alții. Apoi această nemernică înjumătățire de puncte, în care practic este batjocorită munca din teren. Degeaba se plâng acum Hagi, Grozavu și alții, ar fi trebuit să o facă atunci când s-au „făcut cărțile” și să nu fi lăsat figuranții să se ocupe de așa ceva. Acum trebuie să înghițim toți această mâncare cu gust îndoielnic.

În primele șase au ajuns echipele creditate cu cele mai mari șanse să o facă, fiind cam aceeași distribuție ca și anul trecut, cu două excepții, locurile crizatelor Ardeal și Pandurii fiind luate de CFR Cluj și CSU Craiova, așadar, tot câte una din Ardeal, respectiv Oltenia. Gaz Metan ar fi fost cu adevărat singura surpriză, dacă ar fi reușit în cele din urmă să rămână acolo. Cu Llullaku și Axinte ar fi reușit, dar revenim la vorba cu boii și omul sărac. La ultimele opt, situația este mult mai clară, întrezărindu-se cine vor fi echipele care vor părăsi Liga I la finalul sezonului. Mica necunoscută este legată de cine se va situa în cele din urmă pe locul de baraj, Pandurii sau ACS Poli. Având în vedere toate acestea, meciurile pentru locurile 7-14 se vor desfășura într-un anonimat mai mare decât cele ale eșalonului secund.

Cifre

# Astra are cea mai lungă serie de victorii consecutive din această ediție, 8, depășind-o pe Viitorul, care avea 7. Pentru ambele, sunt cele mai bune din istoria participării lor pe primul eșalon. # Tot Astra a ajuns să aibă 4 victorii din 4 meciuri pe teren propriu cu FC Botoșani și niciun gol primit (11 marcate)! # CSU Craiova – Gaz Metan a fost poate cel mai important meci al etapei, prin prisma mizei. Prima a învins la limită, fiind pentru prima oară când dispune de echipa medieșană. # ACS Poli și Concordia au remizat pentru prima oară la Timișoara (fiind a 4-a întâlnire dintre ele la malurile Begăi). # Amintita înfrângere a Gazului Metan a coincis cu cea de-a 350-a sa partidă în prima ligă. # Interesant, și pentru învingătoarea sa, CSU Craiova, a fost un meci rotund în Liga I, cel de-al 100-lea, exact ca și pentru ACS Poli. # Câteva modificări în clasamentul all-time: Ardeal Tg. Mureș a urcat pe locul 48, peste Dunărea Galați, CSMP Iași pe 58, peste Chinezul, iar ACS Poli pe 62 peste Minerul Lupeni. # Meciul 50 pentru Popov (CSU Craiova). # Trei debuturi: Sin (Ardeal), Sîrbu (CFR Cluj) și Rivaldinho (Dinamo). # Al. Albu (Concordia) a marcat primul său gol. # La meciul său 100 ca antrenor pe prima scenă, Eugen Neagoe a reușit prima victorie cu echipa sa, CSMP Iași, din 2017, la aceasta contribuind decisiv revenitul Golubović (în foto), aflat și el la prima reușită din actualul sezon al Ligii I. # Debut printre arbitri, Andrei Antonie (București).

Reclame

2 gânduri despre &8222;Etapa 26. Viitorul, câștigătoarea primei părți. Componența play-off-ului, conform așteptărilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s