Geraldo Alves, încă o dată liderul străinilor. Rusescu și-a consolidat poziția

Recenta zi de joi europeană dacă din punctul de vedere al rezultatelor echipelor noastre n-a adus ceea ce se aștepta de la ele, a oferit câteva cifre interesante pentru unii dintre jucătorii noștri compatrioți implicați.

geraldo-alvesCifrele rotunde la numărul total de meciuri în cupele europene: al 60-lea pentru Florin Lovin (Astra), al 40-lea pentru Alexandru Chipciu (Anderlecht), al 30-lea pentru Silviu Lung jr. (Astra). Tot al 30-lea și pentru un jucător străin sub tricourile unor echipe românești, William Amorim (Steaua). De asemenea, Nicolae Stanciu (Anderlecht) a ajuns la un total de 10 goluri în cupele europene. Pentru Alexandru Stan (Astra) a fost prima sa reușită în aceste competiții.

Dacă privim lucrurile numai de la faza grupelor în sus a Europa League, atunci avem următoarele cifre rotunde: pentru Lovin (Astra) meciul 20, iar pentru S. Lung jr., Oros, Budescu, Júnior Maranhão (toți Astra) și William Amorim (Steaua) cu toții meciul 10. De asemenea pentru Al. Stan (Astra) și Vl. Achim (Steaua) au fost partidele de debut în aceste faze, cum pentru N. Stanciu (Anderlecht) au fost primele goluri. Raul Rusescu (Osmanlıspor) a marcat al 15-lea său gol, consolidându-și poziția de lider al marcatorilor români pe acest tronson. Geraldo Alves (Astra, în foto) a devenit străinul cu cele mai multe meciuri pentru echipe românești de la faza grupelor Europa League în sus, ajungând la 17, depășindu-l pe armeanul Artavazd Karamian. Tot portughezul este liderul jucătorilor străini și la numărul de meciuri total în cupele europene pentru echipe românești, acolo chiar mai detașat (ajungând la 38).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s