Etapa 14. Mohorât, ca vremea de-afară

 

Rezultatele rundei

[28.10]

Concordia – CFR Cluj                                                                                 1-2

– N. Roșu (34pen) / Bud (38), Omrani (71)

[29.10]

CSU Craiova – Pandurii                                                                             2-1

–  Măzărache (53), A. Ivan (90) / Țucudean (85)

Dinamo – Astra                                                                                             2-2

– Nemec (34), Hanca (51) / Săpunaru (82), Nicoară (90+5pen)

[30.10]

Ardeal – Gaz Metan                                                                                     1-3

– Morar (43) / Llullaku (71, 31), Eric (64)

CSMP Iași – Steaua                                                                                    0-2

– Tamaș (35), Man (86)

[31.10]

Viitorul – FC Voluntari                                                                                 2-1

– R. Marin (78pen), Boli (90+5) / Cernat (8pen)

FC Botoșani – ACS Poli                                                                             2-0

– Willie (35, 41)

ovidiu-popescuPrima etapă a returului regular al acestei caricaturi de competiție play-off/play-out a început ca vremea de-afară, mohorât, cu meciuri urâte, greșeli de arbitraj, tribune tot mai goale, un antrenor demis și alții care ar putea să-l urmeze în urma unor jocuri murdare practicate de conduceri de club făcute după ureche. Aș fi vrut să am cuvinte mai bune, dar nu sunt lăsat de ceea ce se întâmplă astăzi pe gazoane și în jurul lor.

Steaua își păstrează distanța de trei puncte față de principala urmăritoare grație unei victorii ofilite obținute la Iași în fața tot mai apusei CSMP Iași. De această dată o victorie fără ajutor de la arbitru, ci doar de la soartă, printr-un gest complet iresponsabil al unui jucător basarabean numit Boiciuc, care mai e considerat și mare speranță! Prin intrarea sa criminală la Ov. Popescu (în foto), în afara victoriei echipei adverse, a „rezolvat” pe moment și problema ridicată la un moment dat cum că tânărul U21 din teren al Stelei e de fapt U22! În fine, cu 11 la 11 în teren era o probabilitate foarte mică pentru Steaua de a lua toate punctele…

Am pomenit de un antrenor demis, în persoana lui Emil Săndoi, de la Concordia, care a devenit o devoratoare de antrenori. Aceasta arată de fapt falimentul celor care produc aceste schimbări, care de cele mai multe ori au fost fără noimă, neaducând mai nimic bun. Pentru o însănătoșire adevărată a echipei ar cam trebui tocmai cei care demit să fie demiși. Altfel, se va continua cu acest carusel al neputinței care nu va face decât să toace banii clubului până când o vom vedea și pe Concordia în cimitirul fără de sfârșit al echipelor fotbalului românesc. Revenind la Săndoi, incredibil, dar este… numai al treilea antrenor schimbat în actualul sezon. Însă timp mai e berechet…

Foarte pe scurt despre singurele vorbe bune pe care le pot exprima, acestea sunt CFR Cluj și Gaz Metan, ambele ardelene confirmând forma bună din acest sezon.

Câteva cifre

# Prima victorie pentru Gaz Metan pe terenul lui Ardeal într-a 4-a confruntare, pțnă acum echipa gazdă izbutind 3 victorii. # 8 meciuri între CSMP Iași și Steaua fără victorie pentru echipa din Moldova care a izbutit doar 3 egaluri. # Prima victorie a lui CSU Craiova în fața lui Pandurii pe teren propriu, la a 3-a confruntare. # 4 victorii din 4 pentru Viitorul în fața FC Voluntari, adică 100%. # Totodată prin această victorie, Viitorul a urcat pe locul 50 în clasamentul all-time, depășind-o pe Victoria Cluj. În aceeași categorie intră și FC Botoșani care în aceeași ierarhie a urcat pe locul 55, depășind pe Dacia-Unirea Brăila. # Cifre rotunde la numărul de meciuri pe prima scenă pentru: Pena (Concordia) al 200-lea, Mingote (Ardeal) al 150-lea, Novac (FC Voluntari) al 100-lea, Grădinaru (Concordia) și Al. Coman (FC Voluntari) al 50-lea. # Niciun debut în această rundă. # De asemenea numere rotunde la numărul de goluri pentru Săpunaru (Astra) al 20-lea, N. Roșu (Concordia) și Nicoară (Astra) al 10-lea. Primele reușite pentru Man (Steaua) și Willie (FC Botoșani) acesta din urmă izbutind chiar o „dublă”. # Tamaș nu mai izbutise să marcheze în Liga I tocmai de la 04.10.2009, la partida Dinamo – Pandurii 1-1, când a deschis scorul pentru gazde din penalty.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s