Etapa 10. Un derby al minusurilor într-un campionat de minus

Rezultatele etapei

[23.09]

Pandurii – Viitorul                                                                                       0-1 – Drobeta Turnu Severin

– D. Nedelcu (73)

[24.09]

CSU Craiova – FC Botoșani                                                                    1-0

– Al. Băluță (43)

Dinamo – Concordia                                                                                  0-1

– M. Cristescu (33)

[25.09]

ACS Poli – Ardeal                                                                                       0-1

– Cip. Rus (31)

FC Voluntari – Steaua                                                                                2-3 – Ploiești

– Ivanovici (25), Ad. Bălan (59) / Ad. Popa I (28), Rick Boldrin (51pen), Momčilović (84)

[26.09]

CFR Cluj – Gaz Metan                                                                                1-1

– Filipe Nascimento (59pen) / Llullaku (44)

Astra – CSMS Iași                                                                                       1-0

– Budescu (78pen)

În România cu siguranță este o premieră, nu știu însă dacă și la nivel internațional s-au mai întâlnit vreodată două echipe având ambele minus în dreptul punctelor! O premieră nefastă, simbolică pentru gradul de degradare la care a ajuns fotbalul românesc. Asta s-a întâmplat în meciul de la Timișoara între localnica ACS Poli și Ardeal. Aceasta din urmă cu un timișorean la conducerea tehnică, Dan Alexa, și cu un altul în teren, Claudiu Belu-Iordache, a învins ajungând astfel la… zero și dându-i totodată un brânci lui Ionuț Popa de pe scaunul de antrenor, care era oricum descleiat (scaunul)…

Aș fi vrut să scriu și de bine de Steaua, dar nu mă lasă. Încă un meci modest, cel de la Ploiești contra Voluntarilor, unde la final a tras de timp, care aproape că nu ți-a rămas în minte că ar fi învins. Și n-ar fi făcut-o fără MVP-ul meciului, cum bine l-au caracterizat unii pe mult lăudatul arbitru Ovidiu Hațegan, care i-a făcut niște cadouri, cel mai ales dintre ele fiind un penalty inventat. Afirmă unii că este abia primul penalty primit de ea în actualul sezon, ceea ce este cu adevărat o scuză de mare intensitate… Steaua însă are și ea atuurile ei, fiind mai constantă și mai puțin slabă decât celelalte colege de eșalon. Să ne uităm la marea sa rivală, Dinamo, care respiră tot mai greu, iar anunțata sa candidatura la titlu a început s-arate ca o glumă absurdă.  Mai e mult până la final, dar deocamdată situația se prezintă astfel. Șansele de a se împlini deceniul fără titlu în Ștefan cel Mare sunt mai mari decât cele inverse. E adevărat, în partida cu Concordia a fost privată de un gol perfect valabil, însă un 1-1 nu era mult diferit, pentru tine, Dinamo, care ai mega-veleități.

Inconstanță la CFR Cluj, de la care așteptam mult mai mult contra Gazului Metan, după formidabila victorie din etapă trecută. În schimb CSU Craiova a legat rezultate pozitive care au propulsat-o sus, însă nu cred că are forța de a duce o luptă pentru titlu. A legat două rezultate pozitive și Astra, obținute însă cu forcepsul, neconvingător. Este o umbră a echipei din sezonul trecut.

Cifre din această rundă

Silviu Lung jr# Astra a re 4 victorii din 4 pe teren propriu cu CSMP Iași.#  Al 6-lea a fost cu noroc pentru Viitorul, care a izbutit prima sa victorie ca oaspete a lui Pandurii. Pentru asta merită un cuvânt de mulțumite din partea echipei lui Hagi și portarul Lazar… # CFR Cluj a înregistrat egalul său cu numărul 200 pe prima scenă, dar sunt convins că nu este prea mândră de această bornă. #  Ardeal a urcat pe locul 50 în clasamentul all-time, depășind-o pe Electroputere. # În frângerea de la Giurgiu a CSMP Iași a fost cea de-a 50-a suferită în primul eșalon. # Tot numărul 50 îl regăsim și în dreptul meciurilor lui FC Voluntari. # Leo Grozavu a primit al 100-lea gol ca antrenor în Liga I de la Al. Băluță (CSU Craiova), pentru care a fost al 10-lea său gol. # Meciul 200 pe prima scenă pentru S. Lung jr. (Astra), în foto. Debuturi: Mahlangu (Dinamo), Netzer, Cip. Rus (ambii Ardeal). Cel din urmă, arădean la origini, a și marcat golul victoriei de la Timișoara, în timp ce primul a devenit primul sud-african din fotbalul românesc. În fine, cel care poartă numele unui fost celebru fotbalist vest-german (Günter Netzer) provine din Israel. # Mi-a rămas o datorie din etapa trecută, meciurile 150 și 50 ca asistenți în primul eșalon pentru Vladimir Urzică (Piatra Neamț), respectiv Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s