A 50-a remiză stelisto-dinamovistă

Context nefericit pentru acest derby Steaua – Dinamo, într-un moment în care tot iubitorul de sport din România are proaspete în minte limitele mici la care a ajuns sportul românesc în ansamblul lui. De aceea Arena Națională nu a fost plină și cred că și ratingul TV a fost sub ceea ce genera cândva această confruntare. Ni se spune adesea că nu e bine să mai turnăm și noi, ziariștii, gaz peste foc, pentru că prin asta nu facem decât deservicii sportului. Asistența redusă de la acest derby este dovada că afirmația respectivă n-are acoperire, orice om cu discernământ dându-și seama de realitate.

Partida n-a fost foarte rea, dar nici foarte bună. Într-o anumită măsură și-a acoperit statutul de derby. Cam de 9 ani nu mai jucaseră ca fiind ambele andidate la titlu. Scorul final a fost decis de două greșeli de portar. Steaua, ca de obicei, a dominat teritorial, însă Dinamo a arătat mai multă claritate, arătând mai bine ca în sezonul trecut. Cel mai important, rezultatul final a fost unul echitabil, consemnând al treilea 1-1 consecutiv din campionat între cele două mari rivale.

Câteva cifre mai interesante aduse de acest meci. Fac precizarea că respectivele cifre SUNT LEGATE STRICT NUMAI DE CONFRUNTĂRILE DIN CAMPIONAT.

william amorim# A fost a 137-a confruntare în care cele două au terminat pentru a 50-a oară la egalitate. # 1-1 era oricum scorul cel mai des întâlnit între cel, acesta devenind al 26-lea. # G. Enache (Steaua) a jucat meciul său 150 în Liga I. # Tamaș (Steaua) face parte dintre cei 30 de fotbaliști din sitorie care au disputat derby-ul din ambele ipostaze, fiind singurul de la această partidă aflat într-o asemenea situație. El a făcut-o de 6 ori ca dinamovist (când a și dat un gol) și acum pentru a 3-a oară ca stelist. # Din actualele distribuții, Ad. Popa I a fost omul de la Steaua care a jucat cele mai multe derby-uri, 11, iar de la Dinamo în această supremație i-a aparținut lui D. Rotariu, aflat la al 9-lea. # Apropo de Dorin Rotariu, el a marcat al 2-lea său gol în derby (mai marcase la 11.08.2013, pe Arena Națională, la Dinamo – Steaua 1-2), iar William Amorim (în foto) a înscris la debutul lui la Steaua și totodată în derby. Totodată a devenit al 10-lea strpin (al 6-lea pentru Steaua) care a marcat în această confruntare. # Mitrea, Rick Boldrin, William Amorim, Fl. Tănase, Aganović, Vl. Achim de la Steaua, respectiv Brănescu, Romera, Bušuladžić, Daniel Popa de la Dinamo, au debutat într-un derby. # Pentru Ioan Andone, în calitate de antrenor, a fost al 9-lea derby. Bilanțul: 3. 2. 4. 10-12. Ca jucător se confruntase de 13 ori. # Pentru Laurențiu Reghecampf, tot în calitate de antrenor, a fost al 7-lea derby. Bilanțul: 3. 4. 0. 11-6. Ca jucător se confruntase de 5 ori. # Radu Petrescu a condus pentru prima oară un derby, devenind al 64-lea arbitru implicat într-un asemenea meci (al 30-lea din colegiul București). # A fost al 9-lea derby jucat pe Arena Națională. # Pentru a 24-a oară a fost programat sâmbăta. # Steliano Filip (Dinamo) a primit în sezonul trecut trei roșii, ultima oară chiar într-o confruntare cu Steaua, cea din prima etapă a play-off-ului, de la 06.03.2016, Dinamo – Steaua 1-1.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s