Etapa 12 play-out. Se știu retrogradatele și barajista

Rezultatele etapei a 12-a play-out

[21.05]

FC Voluntari – Petrolul                                                                               2-0

– Ad. Bălan (10pen, 90+4)

Concordia – CFR Cluj                                                                                 2-1

– Pena (5), Purece (80) / Beleck (72)

[22.05]

CSU Craiova – CSMS Iași                                                                          3-2

– Vătăjelu (18pen), Hergheligiu (59), Val. Iliev (80) / Golubović (45+2), A. Cristea (49)

ACS Poli – FC Botoșani                                                                             1-4

– Doman (14) / Bordeianu (9), Fülöp (39), Cabrera (36), Ivanovici (49)

Florin MarinCu două etape înainte de finalul finalului, se știu deja retrogradatele. Ele cam erau bănuite chiar dinaintea începerii play-out-ului, cu toate că ACS Poli era undeva pe locul 11. Arăta însă multă fragilitate și nu este absolut nicio surpriză că se va întoarce în eșalonul secund. Dacă se va întoarce și nu s-o desființa, pentru că este greu de crezut că Primăria va mai ține în viață un muribund, atunci când mai toată suflarea fotbalistică a orașului se îndreaptă spre vivacea ASU Poli, care tocmai a promovat în același eșalon secund. Vivace dar și cinstită, care a urcat încet-încet de jos, spre deosebire de concitadina care a preferat impostura, schimbând cu pixul peste noapte numele unei echipe comunale într-unul de legendă, după un model practicat în zonă și de alții, crezând că va mai ține încă o dată această șmecherie. Este de urmărit ce se va întâmpla la Timișoara în această vară. Cât despre Petrolul, din nefericire, a confirmat poziția de eternă „lanternă” a acestui sezon. Și la ea se pune problema existențială. Însă mulții săi suporteri fideli sunt în stare să facă minuni. Ei au rămas ultima speranță.

FC Voluntari își va aștepta la baraj adversara din Liga 2, având prima șansă, indiferent dacă aceasta se va numi Dunărea Călărași, Gaz Metan, UTA BD, Chindia sau Doamne ferește! Rapid.

Apropo de echipa ilfoveană, aceasta a înregistrat un deloc fericit record în fotbalul românesc, prin care se arată că la noi penibilul caută mereu să-și depășească limitele. Prin numirea lui Florin Marin, ajuns la al 7-lea tehnician pe bancă în același sezon, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Deci nici Becali, Mititelu, Neculaie sau Nicolaie n-au fost în stare de așa ceva! De asemenea, Florin Marin (în foto) se află la al 13-lea său club de prim-eșalon din carieră, ocupând locul 2 într-o asemenea ierarhie, după Sorin Cîrțu. Tot la acest capitol, al penibilului adică, să notăm și gestul fără sens de demitere a lui Petre Grigoraș, acum când zarurile au fost aruncate pentru ACS Poli, simbolic pentru această echipă fără busolă și orizont.

Așadar singura necunoscută rămâne clasarea pe locul 7 (prima poziție din play-out), care din nefericire duce în cupele europene. Din nefericire, pentru că nu este normal ca o echipă de mâna a doua să ajungă să ne reprezinte din nou în Europa League.

 

Cifre. # Concordia a primit golul 250 (de la Beleck). # Schimbări în clasamentul all-time: FC Botoșani a trecut pe locul 58, depășind-o pe Crișana Oradea, iar CSU Craiova a urcat pe locul 61, depășindu-le pe Foresta Suceava și Minerul Lupeni. # Meciul 100 în L1: D. Popescu (ACS Poli). # Meciul 50: Petrucci (CFR Cluj) și Bujor (FC Botoșani). # Golul 10: Ad. Bălan (FC Voluntari), Cabrera (FC Botoșani). # Golul 1: Bordeianu (FC Botoșani).

Reclame

2 gânduri despre &8222;Etapa 12 play-out. Se știu retrogradatele și barajista&8221;

  1. I Һave been browsing onlіne more than 4 hօurs today, yet
    I neѵer foսnd any interesting article like yourѕ. It is pretty ԝorth enough ffor me.

    Peгsonally, іf alⅼ webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be much
    more useful thƄan ever before.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s