Nu-mi vine să cred

Mie nu îmi vine să cred ce se întâmplă în această țară! Un zero ca acest Al. Florian de care nu auzisem niciodată până de curând (am înțeles că este progenitura unui odios ideolog stalinist) impune cine să ne fie și cine nu eroii neamului. Ce să îmbrăcăm, ce străzi să poarte sau nu anumite nume etc. Și ce este grav, este ascultat de guvernanții ăștia mizerabili în frunte cu președintele de paie Iohannis, pe care regret că l-am votat (nu că l-aș fi votat pe Ponta), care promulgă ca legi aberațiile antiromânești ale individului ăsta. Vă dați seama ce mizerabili și șantajabili sunt politicienii noștri dacă tot ce le dictează institutul Elie Wiesel iau ca notă de lege? Culmea, fostul președinte și mare politician al Israelului, Shimon Peres, a venit în România acum câțiva ani și ne-a lăudat pentru politica avută întotdeauna față de evrei. Bineînțeles acest nimeni l-a criticat pentru asta pe amintitul mare om politic israelian. Totodată, în Israel se discută în spațiu public despre Cioran, Eliade și Noica, mai mult Eliade este studiat la universitățile din Israel ca un mare exeget și expert în istoria religiilor, fiind citat în multe cărți de religie și istorie a religiilor a căror autori sunt profesori universitari din această țară. Iar noi nu le mai putem pronunța numele. Cum să-l interzici pe Petre Țuțea, unul dintre cei mai mari filozofi ai României? Când de fapt ar fi trebuit să se împânzească țara cu statui de-ale lui și să fie automat impus în cărțile școlare. Băi fraților, voi vă dați seama că acest Florian urăște și își bate joc de neamul nostru simțindu-se foarte confortabil? Un neam ca al nostru unde antisemitismul are și a avut cote aproape de zero, el le amplifică? Și noi tăcem ca proștii în loc să-l călcăm în picioare cu tot cu institutul lui? Băi fraților, până când îi mai lăsăm p-ăștia să se pipi pe noi?
Aștept pentru alegerile parlamentare un partid care printre altele pe ordinea de zi să-și propună punerea la respect a acestui tupeist cu tot cu institutul lui. Nu m-ar supăra dacă chiar ar fi interziși. Fiți convinși că relațiile româno-evreiești ar avea numai de câștigat.
Apropo, un institut care poartă numele unui individ, Elie Wiesel, asupra căruia planează suspiciunea de impostură… N-o zic eu, ci foști prizonieri evrei din lagărele naziste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s