Etapele 10 play-off/play-out. Tragedie în epilogul play-off-ului

Rezultatele etapei a 10-a

Play-off

[06.05]

Dinamo – Viitorul                                                                                         3-3

– Gnohéré (7, 49pen), Rotariu (55) / R. Marin (10), Fl. Tănase (34pen), Mățan (84pen)

[09.05]

Pandurii – Astra                                                                                            2-0 – Drobeta Turnu Severin

– Antal (21), Hora (90+3)

[10.05]

Ardeal – Steaua                                                                                            1-4

– Gorobsov (90pen) / Thaer Bawab (17), Chipciu (49), Popadiuc (51), Onțel (67)

Play-out

[06.05]

Petrolul – CFR Cluj                                                                                      1-0

– Zoubir (24)

[09.05]

FC Voluntari – CSMS Iași                                                                          1-2

– Ad. Bălan (44) / A. Cristea (32pen), Maftei (36aut)

[10.05]

Concordia – FC Botoșani                                                                           1-1

– Pena (29) / N. Mușat (46)

[11.05]

ACS Poli – CSU Craiova                                                                            2-2

– Goga (48pen), Dan Popescu (52) / Nuno Rocha (42), Al. Băluță (53)

Patrice EkengEtapa a 10-a a însemnat încheierea play-off-ului. Din nefericire, acest fapt va rămâne în plan secundar, pentru că un altul i-a luat întâietatea. Este vorba de tragedia camerunezului Patrick Claude Ekeng Ekeng, decedat la scurt timp după ce s-a prăbușit pe teren, în timpul partidei echipei sale Dinamo contra Viitorului. O imagine care ne va urmări multă vreme pe noi microbiștii, dar și pe cei care n-au treabă cu fotbalul, pentru că este impresionant să vezi pe cineva în direct cum își dă duhul. Dumnezeu să-l odihnească! De aceea prea multe n-ar mai fi de spus, mai ales că deja fuseseră trase concluziile, doar locurile 3-4 mai trebuind definite.

Au mai rămas aiurea de jucat încă patru etape la play-out. Dacă tot nu avem șansa să scăpăm prea curând de acest mizerabil sistem de desfășurare al Ligi I, poate se mai repară câteva din multele sale neajunsuri. Una dintre reparații ar fi de a nu se mai înjumătăți punctele după sezonul regular, iar o alta de a se împărți play-off-ul și play-out-ul în câte 7 echipe fiecare, tocmai pentru a nu mai rămâne aceste diferențe nenaturale, ca unele să joace mai mult ca altele și să se producă astfel o mulțime de dezechilibre.

Nu are treabă cu Liga I, însă nu pot trece cu vederea modul complet neelegant (ca să nu mă exprim altfel) în care a fost îndepărtat doctorul Pompiliu Popescu de la echipa națională, după 25 de ani de activitate, doar pentru că a cerut să i se respecte contractul! Astfel, serialul de mare succes pe teritoriul României „Nulitățile elimină valorile” continuă. Conducători din fotbalul românesc, cum vă simțiți, când știți că voi cu mintea aia mică ați adus lupul paznic la oi în acea blestemată zi de 5 martie 2014? Dar la obrazul vostru…

 Cifre. # În nefericitul meci Dinamo – Viitorul, echipa bucureșteană a izbutit pentru prima oară să scoată punct pe teren propriu în fața oamenilor lui Hagi, după patru înfrângeri consecutive. # În toate cele 4 dispute de până acum la Chiajna, Concordia și FC Botoșani au terminat numai la egalitate. # Concordia, prin intermediul acestui egal a urcat pe locul 50, depășind-o pe Electroputere/Extensiv Craiova. # Meciul 100 în prima ligă pentru N. Mușat (FC Botoșani) și al 50-lea pentru Cr. Ganea (Viitorul). # 4 debuturi, toate autohtone: Răileanu (Astra), Muțiu (Dinamo), Mățan (Viitorul) și Căpățînă (FC Voluntari). # Doi tineri fotbaliști autohtoni au înscris primele lor goluri, Onțel (Steaua) și Mățan (Viitorul). # A 200-a „linie” în Liga I pentru asistentul Dragoș Iliescu (Craiova). Tot la capitolul asistenți am consemnat debutul lui Radu Ghiciulescu (Lugoj).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s