RED PESTE REG

Pentru a 6-a oară s-au întâlnit cele două mari rivale în actualul sezon. Nu v-ați săturat? Parcă e cam mult. Cu asemenea sisteme competiționale impuse de „luminații” fotbalului autohton o să ajungă acest derby un banal meci și o să se asemene cu acele interminabile dueluri de până nu de mult din hochei, dintre Steaua și SC Miercurea Ciuc, de ajunseseră jucătorii celor două să petreacă mai mult timp între ei decât cu propriile neveste.

mircea rednicSteaua a bifat cu adevărat primul insucces oficial, căci titlul după cum am mai spus, nu este încă jucat. Le „iubesc” pe amândouă de nu mai pot, așa că sunt cât se poate de obiectiv. Dinamo a meritat clar să se califice. A abordat partida cu mai mult calm, maturitate și răbdare. De fapt cam cum este Rednic (în foto) față de Reghecampf. Aaa, au avut un om în plus peste o repriză? De-acord, dar cine l-a pus pe Bourceanu să fie ca primele patru litere ale numelui său? Ceva îmi spune însă că și cu acesta în teren, tot Dinamo se ducea mai departe. Și în celelalte recente confruntări s-a văzut superioritatea tactică a tehnicianului hunedorean față de omologul său târgoviștean. Nu prea are el cu cine, căci altfel toate egalitățile astea le-ar fi terminat victorios. Neputința steliștilor s-a tradus și prin frustrarea de la final când au pus fără acoperire tunurile pe arbitrul Balaj. Privind însă mai atent retrospectiv niște faze din meci, micile greșeli pe care băimăreanul le-a comis au fost favorabile Stelei! Dinamo ajunge pentru astfel pentru a 23-a oară în ultimul act al competiției unde revine după patru ani. Iar în cazul în care CFR Cluj o va urma, va fi o finală echilibrată, căci în Cupă minciuna play-of/play-out dispare.

 

CIFRELE DE MAI JOS SUNT LEGATE STRICT DE ÎNTÂLNIRILE DIN CUPĂ DINTRE CELE DOUĂ.

# A fost al 26-lea meci dintre cele două (al 10-lea în faza semifinalelor) și abia al 3-lea egal. # Pentru a 3-a oară s-au confruntat pe Arena Națională. # Raportul eliminări s-a mai redus la 13-8 pentru Steaua. # Au jucat pentru prima oară în derby Essombé, A. Marc, S. Filip, Corbu, Ekeng (Dinamo), respectiv Marica (Steaua). # D. Rotariu și Val. Lazăr (Dinamo) ca și Chipciu și Ad. Popa I (Steaua) au avut cele mai multe derby-uri la activ dintre cei aflați în teren, câte 4. # Pentru Chipciu (Steaua) a fost al 2-lea gol marcat. # Ekeng și Puljic sunt primii străini care marchează pentru Dinamo în derby și măresc la 3 numărul marcatorilor proveniți de peste granițe, după Varela (Steaua). # Pentru Laurențiu Reghecampf a fost al 4-lea derby de pe bancă, ajungând al doilea într-o ierarhie a antrenorilor steliști care s-au confruntat cu Dinamo, după „patriarhul” Emerich Jenei care are 6. # A fost al 2-lea meci arbitrat de Cristian Balaj. # Pentru a 15-a oară s-a jucat miercurea. REPET, ACESTE CIFRE SUNT STRICT LEGATE NUMAI DE ÎNTÂLNIRILE DIN CUPĂ DINTRE CELE DOUĂ.

 

20.04.2016

STEAUA BUCUREȘTI – DINAMO BUCUREȘTI 2-2 (1-0)

Stadion: Arena Națională (București). Spectatori: 20.000. Marcatori: G. Enache (17), Chipciu (52) – Ekeng (51), Puljić (75). Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui) – Radu Petrescu (București) și Adrian Cojocaru (Galați). Eliminat: Bourceanu (42).

STEAUA: Val. Cojocaru – G. Enache, Varela / cpt, Tamaș, Momčilović – Kharja, Bourceanu – Chipciu, N. Stanciu (52 Ad. Popa I), Hamroun (66 Tadé) – Marica (46 L. Filip). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

DINAMO: Černiauskas – Hanca (72 Essombé), A. Marc, Puljić, S. Filip (12 Corbu) – Ekeng, M. Mevlja – Rotariu / cpt, Palić, Val. Lazăr (57 Kortzorg) – Gnohéré. Antrenor: Mircea Rednic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s