Etapele 6. Capătă contur o nouă rețetă pentru cucerirea titlului?

Play-off

[09.04]

Viitorul – Astra                                                                                              1-3

– A. Ciobanu (82) / Boudjemaa (19), Găman (59pen), Alibec (60)

[10.04]

Steaua – Dinamo                                                                                         1-1

– S. Filip (16aut) / Gnohéré (48)

[11.04]

Pandurii – Ardeal                                                                                         3-3

– Hora (10), Antal (38, 50) / Voiculeț (19), Gorobsov (65), Balaur (80)

Play-out

[08.04]

Concordia – Petrolul                                                                                    1-1

– Obodo (58pen) / Astafei (53)

[09.04]

CSU Craiova – CFR Cluj                                                                            1-1

– Zlatinski (9) / Păun-Alexandru (82)

[10.04]

ACS Poli – FC Voluntari                                                                             2-1

– Goga (77pen), Javi Hernández (89) / Tudorie (82)

[11.04]

FC Botoșani – CSMS Iași                                                                           0-0

Astra își păstrează poziția de lider, ba mai mult, se depărtează la trei puncte de principala contracandidată la titlu, Steaua, după egalul acesteia în derby. Însă acest lucru aproape că nu contează, cel puțin la acest moment, pentru că gruparea roș-albastră are timp și spațiu pentru a depăși ecartul. Nu știu dacă Astra va lua titlul, dar un lucru este cert, i-a mers mult mai bine cu finanțatorul încarcerat decât liber. Cu acesta în libertate, cine știe ce idei crețe i-ar fi venit peste noapte, așa cum a făcut în anii trecuți, când inoportun a schimbat antrenorul și a dat afară jucători. Și dacă în cele din urmă va termina pe primul loc, atunci s-ar putea vorbi despre o nouă rețetă pentru câștigarea competiției în Liga I, având în vedere că și Steaua a făcut-o în sezonul trecut tot cu finanțatorul închis. Nu vreau să fiu rău, știind că nu este bine pentru nimeni să fie încarcerat, însă n-am putut trece peste o asemenea constatare. Sunt convins că unii ar merge mai departe, extrapolând această idee la întreaga noastră societate…

De când este nevoită să joace Pandurii la Turnu Severin, tot constat că solidaritate oltenească este aproape zero. În afara faptului că severinenii tratează cu indiferență această prezență, tribunele fiind mai mereu goale, cu toate că nu multe orașe au parte să găzduiască în mod constant partide de Liga I, aproape că țin cu echipele care au statut de vizitatoare. Așa s-a întâmplat și la ultima partidă, cu Ardeal, unde cea din urmă a izbutit o spectaculoasă revenire la 3-3, după ce a fost condusă la un moment dat cu 3-1. Sunt convins că și acest fapt atârnă la destuii pași greșiți pe care i-a făcut echipa lui Iordănescu junior.

Pași mici în play-out în această rundă, trei egaluri din patru posibile. Și încă o constatare, acest „minunat” sistem play-off/play-out a adus cu el ceva din plin, cartonașele roșii. În total, 31 în cele șase etape scurse până acum. O fi bine?

 

SetoCifrele etapei: # Ardeal a înscris golul 150 (prin Gorobsov). # O raritate la partida FC Botoșani – CSMS Iași, meciul dintre ele a însemnat pentru ambele al 100-lea pe prima scenă, cele două fiind și vecine în clasamentul all-time, situându-se pe locurile 59, respectiv 60. # Doi tehnicieni, Edward Iordănescu (Pandurii) și Tersinio Gane (Petrolul), au ajuns la 50 de partide pe prima scenă. # Seto (Astra) , în foto, devine al doilea străin, după Cadú, care atinge 200 de jocuri în Liga I. # Au debutat: A. Ciobanu (Viitorul), Feketics (Ardeal) și Monakana (FC Voluntari). # Alte cifre rotunde pentru meciurile jucătorilor în primul eșalon: al 150-lea Oros (Astra), al 100-lea Tamaș (Steaua), în sfârșit. # Dinamovistul Gnohéré a marcat 10 goluri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s