Ultimul derby 2015-16. O repriză la o repriză

Și-au văzut realizată marea dorință de a admira patru confruntări în același sezon de Liga I între Steaua și Dinamo cei care scotoceau după argumente pentru a implementa la noi acest sistem mai mult decât defectuos, play-off/play-out. S-a câștigat ceva? Eu cred că nu, din contră s-a demonetizat ideea de derby. Prea multe nu ar mai fi de spus, decât că fiecare echipă și-a adjudecat câte o repriză, în consecință rezultatul final fiind egal. Că unii au atacat mai mult, că alții au evoluat mai bine tactic, că la unii a greșit mai mult sau mai puțin arbitrul nici nu mai contează. Niciodată nu m-au inspirat prea mult cele două, cu atât mai puțin acum.

Steaua – Dinamo 1-1 (1-0). Au marcat: S. Filip (16aut) / Gnohéré (48)

Stadion: Arena Națională. Spectatori: 48.633. Arbitru: Alexandru Tudor (București). Eliminat: Pintilii (90+1)

Steaua: Fl. Niță – Tamaș (61 G. Enache), Varela / cpt, Toșca, Momčilović – Bourceanu (68 Tadé), Pintilii – Ad. Popa I, N. Stanciu, Hamroun – Chipciu (89 L. Filip). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Dinamo: Černiauskas – Hanca, Puljić, M. Mevlija, S. Filip – P. Anton / cpt, Palić – Rotariu (66 Nedelcearu), Kortzorg (79 Vl. Olteanu), Val. Lazăr (46 Gnohéré) – Bicfalvi. Antrenor: Mircea Rednic.
Ad Popa IDin punct de vedere cifric (care se referă strict numai la meciurile din campionat dintre cele două): # A fost al 136-lea meci dintre ele. # Al 49-lea egal (al 3-lea din acest sezon). # S-a încheiat la scorul pentru a 25-a oară (13 cu Steaua gazdă, 12 cu Dinamo gazdă) cu scorul de 1-1, fiind cel mai des întâlnit între ele. # Au debutat patru fotbaliști în derby, câte doi de fiecare parte: Momčilović și G. Enache, respectiv Hanca și Vl. Olteanu. # Cei care avea cele mai multe la activ dintre jucătorii care s-au confruntat erau Ad. Popa I (în foto) 10, respectiv Rotariu 8. # S. Filip a înscris al 9-lea autogol din istoria derby-urilor (al 5-lea în favoarea Stelei). # Gnohéré s-a aflat la al doilea gol marcat în poarta Stelei. # Pentru Mircea Rednic a fost al 8-lea derby în calitate de antrenor, iar pentru Laurențiu Reghecampf al 6-lea, ambii rămânând în continuare neînvinși în aceste confruntări. # Alexandru Tudor a condus al 6-lea său derby, urcând într-o asemenea ierarhie pe a doua treaptă alături de Ion Crăciunescu și Cristian Balaj, toți trei situându-se în urma lui Aurel Bentu și Adrian Porumboiu, aceștia doi având câte 8. # Pentru a 8-a oară cele două s-au confruntat pe Arena Națională. # A fost 71-lea derby jucat într-o zi de duminică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s