Un amicalskas cu o victorievicius micuțkis

Până la urmă FIFA și UEFA n-au făcut exces de zel după tragedia din Belgia și au lăsat să se desfășoare această primă etapă de amicale. Astfel a putut intra și Giurgiu în premieră în circuitul echipei naționale, găzduind primul său meci din acest an.

Nicolae StanciuA fost un meci amical tipic, de la care nu se aștepta mare lucru, poate doar ceva mai multe goluri și o victorie mai concludentă pentru echipa noastră. Reprezentativa Lituaniei a abordat ceva mai serios acest meci, dornică de un rezultat bun la prima sa apariție cu Edgaras Jankauskas la butoane, însă mai mult de atât nu poate. Am remarcat că mulți au considerat că acest meci a fost de fapt o pregătire a confruntării cu Albania de la Euro. Sincer, mi-aș dori să fie atât de modestă echipa condusă de italianul De Biasi, dar nu cred. Iar Iordănescu a folosit mulți jucători de plan secund, ceea ce sunt convins că nu va fi cazul cu albanezii, poate doar dacă se va întâmpla să luăm maximum de puncte după primele două meciuri. Să revin însă cu picioarele pe pământ și să constat că stăm în continuare foarte prost cu ofensiva. În afara golului, care de fapt a fost rodul unei inspirații a debutantului Stanciu, nu am avut vreo altă ocazie clară! Dacă nici cu Lituania acasă, atunci cu cine? Speram să se refacă Marica, ceea ce se arată însă tot mai improbabil, așa că vom reămâne suferinzi la acest delicat compartiment, pentru că oferta pe care o avem la această oră lasă mult de dorit. În afara victoriei, singurul element pozitiv ce a cântărit cu adevărat a fost prestația amintitului Stanciu (în foto), care a confirmat forma bună din ultima perioadă.

Două chestii mai deosebite petrecute la acest joc: Iordănescu, care ar fi în stare să comunice echipa de start în clipa când jucătorii se aliniază pentru imnuri, indiferent că e vorba de vreun meci cu miză sau unul amical, a oferit-o de această dată cu ore bune înainte de start, apărând generos pe mai toate site-urile interesate; din cauza unei erori organizatorice, cred că a fost pentru prima oară când imnul reprezentativei gazdă a fost intonat înaintea celui al formației vizitatoare, moment căruia i s-ar fi potrivit a fi fost însoțit de zâmbetul acela plin de… profunzime al președintelui FRF. La un moment dat mi se păruse chiar că „Deșteaptă-te române” urma să fie pus și pentru lituanieni, din lipsă de „Lietuva, Tėvyne mūsų” (imnul lor). Să nu fiu însă prea malițios, pentru că se mai întâmplă și la case mai mari.

23.03.2016 Giurgiu: ROMÂNIA – LITUANIA 1-0 (0-0) amical

Stadion: „Marin Anastasovici”. Spectatori: 5.000. Arbitru: David Fernández Borbalán (Spania).

A marcat: Stanciu (64).

ROMÂNIA: Costel Fane PANTILIMON (Watford FC / Anglia, 21) – Alexandru MĂȚEL (Dinamo Zagreb / Croația, 15), Vlad Iulian CHIRICHEȘ / cpt (Napoli SSC / Italia, 38), Cosmin Iosif MOȚI (Ludogoreț Razgrad / Bulgaria, 7), Steliano FILIP (Dinamo București, 2) înloc.85 Alin Dorel TOȘCA (Steaua București, 1) – Doru Mihai PINTILII (Steaua București, 28), Lucian Iulian SĂNMĂRTEAN (Al-Ittihad Jeddah / Arabia Saudită, 17) înloc.58 Ovidiu Ștefan HOBAN (Hapoel Beer-Sheva / Israel, 17) – Andrei Gabriel TORJE (Osmanlıspor FK / Turcia, 47) înloc.58 Virgil Andrei IVAN (CSU Craiova, 2), Florin Lucian TĂNASE (Viitorul Constanța, 2) înloc.46 Nicolae Claudiu STANCIU (Steaua București, 1), Sorin Bogdan STANCU (Gençlerbirliği SK / Turcia, 38) înloc.76 Ioan HORA (Pandurii Târgu Jiu, 1) – Raul Andrei RUSESCU (Osmanlıspor FK / Turcia, 9) înloc.46 Claudiu Andrei KESERÜ (Ludogoreț Razgrad / Bulgaria, 10). Antrenor: Anghel IORDĂNESCU 93.

LITUANIA: Zubas – Vaitkūnas, Freidgeimas, Girdvainis, Andriuškevičius – Slivka (68 Kuklys), Žulpa – Petravičius (83 Veliulis), Černych / cpt (83 Panka), Lukša (58 Mikoliūnas) – Spalvis (68 Matulevičius). Antrenor: Edgaras Jankauskas.

Dintr-o perspectivă cifrică, partida ar arăta astfel: # A fost meciul 664 din palmaresul general al echipei noastre naționale, izbutind a 296-a victorie. # Iar pe lituanieni i-am bătut de 10 ori din 11 partide, în timp ce Iordănescu rămâne în continuare imaculat în fața lor, învingându-i în toate cele patru partide în care i-a confruntat, fără să primească vreun gol. # Rămânem tot la Anghel Iordănescu, acesta izbutind prin acest succes să-l depășească pe Victor Pițurcă la număr de victorii ca selecționer, aceasta fiind a 54-a, care înseamnă un record doborât. # Giurgiu a devenit a 19-a localitate din țară și a 191-a din lume în care a jucat de-a lungul timpului naționala noastră. # Au apărut pentru prima oară trei jucători, Nicolae Stanciu, Ioan Hora și Alin Toșca, ridicând la 81 numărul jucătorilor care au debutat de-a lungul timpului sub comanda lui Iordănescu și la 821 al celor care au jucat pentru echipa noastră națională. # Nicolae Stanciu a devenit al 74-lea jucător din istoria naționalei care marchează la debut, ultimul dinaintea lui fiind Claudiu Keserü, la 11.10.2013, meciul Andorra – România, scor 0-4, din preliminariile CM. # Pe de altă parte, Deivydas Matulevičius a devenit al 11-lea jucător străin angajat la un club românesc care a evoluat împotriva României cu naționala țării lui, ultimul dinaintea lui fusese Elis Bakaj la 11.10.2011, la partida Albania – România, scor 1-1.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s