Etapele 3. Au fost greșeli de arbitraj, dar nu se pune la îndoială victoria. Oare?

Play-off

[18.03]

Astra – Ardeal                                                                                               1-0

– Filipe Teixeira (50)

[19.03]

Viitorul – Steaua                                                                                           1-3

– Fl. Tănase (73) / Hamroun (35pen), Ad. Popa I (39), N. Stanciu (59)

[20.03]

Dinamo – Pandurii                                                                                       1-1

– Palić (38) / Hora (89)

Play-out

[18.03]

CSMS Iași – FC Voluntari                                                                          0-1

– Ad. Bălan (10)

[19.03]

FC Botoșani – Concordia                                                                           0-3

– Milevskyi (8, 70pen), Obodo (88)

[20.03]

CSU Craiova – ACS Poli                                                                            1-0

– Nuno Rocha (70)

[21.03]

CFR Cluj – Petrolul                                                                                      0-0

Astra continuă să fie lider și după a 29-a etapă, dacă ar fi să totalizăm tot ce s-a jucat până acum, când a obținut o victorie foarte muncită în fața codașei play-off-ului, Ardeal. Având în vedere că în sezonul regular echipa târgmureșeană a fost singura în fața căreia a pierdut toate punctele, se poate spune că pentru Șumudică și ai lui este un progres. Chiar dacă a avut numai un gol, meciul a fost destul de frumos. Interesant a fost și Dinamo cu Pandurii. S-a mai întors puțin roata, de i-a mai luat și Edward Iordănescu lui Mircea Rednic puncte în ultimele minute. Însă acest punct din „Groapă” a fost pe deplin meritat, căci această imprevizibilă echipă care este Pandurii chiar a jucat bine. Face Viitorul ce face și mai prinde o zi proastă cu Steaua… Dacă mai apar și greșeli de arbitraj favorabile roș-albaștrilor, rețeta înfrângerii e gata preparată. Un penalty dubios alături de un gol (cel al lui Popa) precedat de un henț care ar fi fost sancționat și la rugby ca „înainte” au parafat o nouă victorie stelistă. Chiar nu înțeleg foarte vehiculatele fraze de genul: „E drept, golurile Stelei au survenit în urma unor greșeli de arbitraj, dar victoria nu i se poate pune la îndoială”!!! Dacă scoatem din discuție all-time-ul, pentru că altfel n-ar avea rost să vorbim având în vedere tradiționala relație de apropiere arbitrii-Steaua, și ne referim doar la ediția de față, în sezonul regular Steaua a avut la rându-i probleme de arbitraj. Îmi amintesc ce vehement protestau atunci conducătorii săi. Nu știu cum se face, dar de când a revenit grupul Reghecampf, situația s-a schimbat radical. Dacă în 2012/13 și 2013/14 acesta a câștigat titlurile fără probleme, neavând prea mare nevoie de arbitraje favorabile, acum lucrurile stau cu totul altfel, acestea arătându-se foarte necesare.

Florin MarinÎn partea de jos, adică în play-out, am avut parte de două derby-uri, cel al depunctatelor, CFR Cluj – Petrolul, și cel al clonelor, CSU Craiova – ACS Poli Timișoara. La primul a apărut un antrenor înlocuitor, Tersinio Gane, la celălalt, a apărut un antrenor care urmează a fi înlocuit, Florin Marin (în foto). Pe Petrolul acest 0-0 nu o ajută deloc, însă pune punct celei mai mari suite de înfrângeri consecutive, 9 la număr, din istoria participării sale în primul eșalon. Repet însă, are un caracter mai mult platonic. În partea cealaltă, după ce a fost lăudat până nu demult că a repus echipa pe picioare etc, Florin Marin (în foto) a fost înlăturat fără prea multe scrupule. Ilfovul a prins viață, ambele sale echipe obținând victorii concludente în deplasare. A fost a doua etapă, după a 15-a din sezonul regular, când atât FC Voluntari, cât și Concordia iau maximum de puncte. Echipa din Chiajna pare că s-a trezit, anunțând o luptă pentru supraviețuire fierbinte.

 

Câteva dintre cifrele etapei: # abia acum, la a 5-a confruntare, Viitorul a izbutit să-i înscrie primul gol Stelei din postura de gazdă, unul chinuit, după penalty ratat inițial. # Apropo de penalty-uri ratate, Golubović se află la a doua asemenea nereușită. E drept, este un om căruia CSMS Iași îi datorează multe dintre punctele sale, dar prin aceste ratări a și risipit alte puncte importante. # Aflat la al doilea meci pe prima scenă, Gheorghe Ciorceri (Ardeal) a suferit prima înfrângere. # Meciul 50 pentru Martinus (FC Botoșani) care este posibil să părăsească Liga I cât de curând. # Două debuturi: German (Ardeal) și Pedro Henrique (ACS Poli), acesta din urmă fiind golgeterul seriei a doua a Ligii 2 în sezonul trecut cu echipa timișoreană. # Primul gol pentru Obodo (Concordia). # Al 50-lea meci condus la centru în Liga I pentru George Găman (Craiova).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s