Din cramă direct în mediul academic

În vara lui 2012, ACS Recaș promovase în Liga 2. În același timp, viitorul pușcăriaș Marian Iancu nu mai voia să o susțină pe Fulgerul Bragadiru cea metamorfozată într-un fals numit Poli Timișoara, care ar fi trebuit să înceapă noul sezon tot din al doilea eșalon. Om descurcăreț din fire, abia alesul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a zis că în haosul fotbalului românesc nu ar fi nicio problemă să vină cu o inovație, transformând nou-promovata din cea mai importantă localitate viticolă bănățeană într-o nouă Poli Timișoara. Ca și când nu erau destule. Doar bătând din palme am avut parte de o inedită trecere din cramă direct în mediul academic.Nicolae RobuAm scris atunci un material cu titlul „Robu polișmecheriei” în care afirmam că respectivul era în stare să ia și o cârciumă pentru a-i pune un Poli în față. De altfel, toate conflictele cu sigla și palmaresul au apărut din cauza faptului că Anton Doboș, după ce a mutat AEK București (noul nume al Fulgerului Bragadiru) la Timișoara, a cedat la rugămințile unora de a pune acel Poli în față. Dacă s-ar fi limitat doar la AEK Timișoara, acea apariție ar fi rămas în amintirea microbiștilor drept una dintre multele figurante ale fotbalului românesc din acești ani nefericiți, care s-a înfățișat puțin într-una-două scene, după care a ieșit definitiv din spectacol, așa cum au făcut Corona Brașov, CS Turnu Severin, Voința Sibiu, Săgeata Năvodari și alte asemenea deșeuri. Însă din cauza acelui Poli din față ajunsese, pentru o perioadă, să joace rolul martirei năpăstuite de toate forțele răului din fotbalul autohton. Ulterior, suporterii timișoreni și-au putut da seama că răul provenea de fapt din interior, motiv pentru care nu s-au mai lăsat păcăliți de noua mascaradă ștampilată de această dată de Robu.

Zilele acestea am citit cum că Tribunalul Timiș ar fi dat numele, palmaresul și culorile celei ce a fost cândva Politehnica Timișoara acestei noi făcături cu Poli în față. Nume, palmares și parțial culorile pe care până acum le împrumutase! În ce țară trăim oameni buni? Până și tribunalele se pun la mintea celor din fotbal care nu ne mai miră demult de ce sunt în stare! Cum să vinzi sau să împrumuți așa ceva? Cum ar fi să zicem că Nadia Comăneci, din diverse motive, și-ar vinde mâine toate medaliile, ba chiar și numele Chinei și ar trece totul în dreptul acestei țări și s-ar pomeni despre „Eroina de la Montreal, chinezoaica Nadia Comăneci”? Știu că sună absurd de tot, însă aceasta este situația din fotbalul românesc, ABSURDĂ. Unde s-a mai văzut în lumea civilizată așa ceva? Încă o mostră. În sezonul 2012/13, în seria a II-a a Ligii 2, dacă Marian Iancu nu și-ar fi retras sprijinul pentru făcătura lui, ar fi trebuit să aibă loc două meciuri între Poli Iancu Timișoara și Poli Robu Timișoara, care însă și așa au fost consemnate cu victorii la masa verde pentru cea din urmă. Pe-atunci însă prima se considera că are numele, palmaresul și culorile Politehnicii Timișoara. În noile condiții, cine a câștigat și cine a pierdut atunci? Știu doar cine a pierdut și pierde în continuare: bunul simț al fotbalului românesc.

Poate Robu să câștige la toate tribunalele din lume, că Recașul lui nu va fi niciodată Politehnica Timișoara. Ziariștii ca și suporterii care își merită aceste denumiri n-o vor recunoaște vreodată. Singurul lucru care contează nu sunt prostiile astea juridice, care de cele mai multe fie sunt făcături, fie sunt întocmite de oameni care nu se pricep la fotbal. Ca și în viața de zi cu zi, ele au avut mai mult rolul să încurce decât să descurce. Tot ceea ce contează este traseul competițional. Ca și în cazul Stelei. Degeaba susțin cei de la Armată că echipa pe care din 23.01.2003 o tot împrumută Gigi Becali nu este Steaua. Traseul competițional arată contrariul. Dacă nu mai era Steaua, nu ar mai fi rămas în Divizia A. E simplu.

Nicolae Robu este un primar care la origini este profesor, cu toate că arată mai mult a actor de comedii. Doar simpla lui apariție aduce zâmbet, ca și multe dintre luările sale de poziție, e drept mai mult printr-un umor involuntar. Partea lui bună este deschiderea către investiția în sport. O fi poate și un bun edil (asta o pot confirma sau infirma timișorenii). Să se limiteze însă doar la asta. Să nu mai intre în amănunte. Altfel umorul involuntar va continua.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s