Bill Cosby: „Am 74 de ani şi sunt sătul”

William Henry Cosby cunoscut mai bine ca Bill Cosby este unul dintre cei mai mari actori americani în viaţă.  Născut la 12.07.1937, la Philadelphia, a hotărât în 2015 să se pensioneze, după 54 de ani de activitate cinematografică. Având mai mult timp să cugete, a fost izbit de scârbă combinată cu revoltă față de ipocrizia din ce în ce mai vizibilă a societății americane dar și a celei a Europei Occidentale, care treptat își arată tot mai mult neajunsurile. De aceea, a simțit nevoia să pună pe hârtie tot ceea ce-l irită, creând un mesaj manifest pe care apoi s-a decis să-l facă public. Parcurgându-l am remarcat că am multe gânduri comune cu această mare personalitate. Cu siguranță, același lucru îl vor simți și alții care îl vor citi.

Bill Cosby„Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, în afară de o scurtă perioadă de timp, în anii ’50, când am fost în armată. În afară de perioadele când am fost bolnav, am lucrat 50 de ore pe  săptămână şi nu mi-am luat concedii de boală timp de 40 de ani. Am reuşit să câştig salarii rezonabile, dar n-am avut moşteniri şi prin urmare a trebuit să  lucrez ca să ajung la ceea ce am acum. Având în vedere ce se întâmplă în  economie, pensionarea mea se pare că a fost o idee proastă şi sunt sătul. Foarte sătul. Sunt sătul să mi se tot spună că trebuie să „ajut financiar”
persoanele  care nu au etica muncii pe care o urmez eu. Sunt sătul să mi se tot spună că Guvernul va lua din banii pe care îi câştig – prin forţă, dacă e  necesar – şi îi va da oamenilor prea leneşi ca să câştige bani. Sunt sătul să mi se tot spună că Islamul e „Religia Păcii” când în fiecare  zi pot citi zeci de relatări cu musulmani care îşi omoară surorile,  soţiile şi fiicele pentru „onoarea” familiei; sau despre musulmani care  manifestează violent pentru cea mai mică ofensă; sau despre musulmani care omoară creştini şi evrei fiindcă nu-s „credincioşi adevăraţi”; sau despre  musulmani care ard şcolile de fete; sau despre musulmani care omoară cu  pietre victimele violurilor, pe care le consideră „adultere”; sau despre musulmanii care le taie fetiţelor mici clitorisul şi labiile vaginului;  toate
acestea în numele lui Allah, fiindcă Coranul şi Legea Islamică le impune să facă asta. Sunt sătul să mi se tot spună că trebuie „fim toleranţi cu alte culturi” şi deci trebuie să lăsăm Arabia Saudită şi alte ţări arabe să îşi  folosească banii din petrol ca să finanţeze moschei şi şcoli islamice care răspândesc ura contra ne-musulmanilor în Australia, Noua Zeelandă, Regatul Unit, SUA, Canada și nu doar. Şi asta în timp ce nimeni care trăieşte în Arabia  Saudită sau alte ţări arabe nu are voie să construiască vreo biserică, vreo sinagogă sau vreo şcoală religioasă, care să înveţe lumea despre  dragoste şi toleranţă…. Sunt sătul să mi se tot spună să îmi reduc standardul de viaţă, pentru ca astfel să lupt împotriva Încălzirii Globale, pe care nimeni n-are voie să  o dezbată. Sunt sătul să mi se tot spună despre consumatorii de droguri că sunt de fapt bolnavi şi că trebuie să îi ajut să se trateze şi să plătesc pentru stricăciunile pe care le fac. Oare cumva, vreun bau-bau uriaş i-a înghesuit pe o alee întunecoasă, le-a îndesat praf de cocaină pe nas şi le-a înfipt vreun ac în venă, în timp ce ei tot luptau să se opună? Sunt sătul să tot aud de atleţi, artişti şi politicieni bogaţi din toate părţile, care vorbesc de greşelile lor inocente, de greşelile lor stupide, de greşelile lor din tinereţe, când de fapt toţi ştim că singura lor greşeală a fost că au fost prinşi asupra faptului. Sunt
sătul de oamenii  care cred că au dreptul la orice, fie ei bogaţi sau săraci. Sunt într-adevăr sătul de oamenii care nu-şi asumă responsabilitatea pentru vieţile şi acţiunile lor. Sunt sătul să îi ascult cum învinovăţesc  Guvenul, sau discriminările, sau orice altceva, pentru problemele lor. Sunt de asemena sătul să văd tineri şi tinere, adolescenţi sau abia trecuţi de 20 de ani, care se „împodobesc” cu tatuaje şi piercinguri, retezându-şi singuri şansele de a fi angajaţi undeva şi apoi cerşind bani  de la Guvern. Da, sunt sătul. Dar de asemenea sunt fericit că am 74 de ani. Fiindcă nu  am să ajung să văd lumea pe care o fac oamenii ăştia. Îmi pare rău doar pentru nepoții mei şi pentru copiii lor. Mulţumesc Domnului că-s pe drumul către El şi nu invers.”

Reclame

2 gânduri despre &8222;Bill Cosby: „Am 74 de ani şi sunt sătul”&8221;

 1. D-le Toma,
  pentru acuratetea informatiei, pe celelbrul actor american il cheama Bill Cosby si nu Crosby. In rest, subscriu in mare parte la ideile lui. Sper ca nu am deranjat cu interventia mea.
  Succes cu blogul dvs.

  Apreciază

  1. Corect, așa e. Mulțumesc. Îl știu de o viață întreagă și așa mi-a intrat în conștiință, cu r. Dacă n-ar fi avut această reacție să îmi mai intre în atenție, aș fi rămas pentru totdeauna cu această idee. Iar eu țin foarte mult la corectitudinea numelor. Cu bine.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s