Cifrele etapei 22. Viitor zero în fața Stelei

Etapa 22

[11.12]

Concordia – ACS Poli                                                                                 2-2

– R. Răducanu (55), Val. Lazăr (90+1) / Elek (27), Luchin (58)

Ardeal – CSMS Iași                                                                                      1-1

– Balaur (87) / Golubović (45)

[12.12]

Astra – Petrolul                                                                                             3-1

– Alibec (21), Budescu (83), D. Niculae (89) / Ropotan (85)

Dinamo – Pandurii                                                                                       2-1

– Essombé (39), Puljić (90+1) / Val. Munteanu (62)

[13.12]

CSU Craiova – FC Voluntari                                                                      1-2

– Bancu (90+4) / Ad. Bălan (22), Pancu (79pen)

FC Botoșani – CFR Cluj                                                                             2-1

– Ngadeu (31), Fülöp (45+2) / Cristian López (79)

[14.12]

Viitorul – Steaua                                                                                           0-1

– Hamroun (3)

Cei de la Viitorul au rupt norii în acest sezon, mai puțin atunci când au avut în față echipe cu adevărat dificile. Iar cu Steaua au fost (din nou) penibili. Declarațiile de genul „am controlat jocul”, „am avut ocazii” sau „meritam să câștigăm” sunt perimate și nici nu înmulțesc numărul punctelor. Dacă continui să fii căcăcios cu o Steaua șchioapă chiar și atunci când ești pe cai mari și joci acasă, nu știu când o vei mai putea bate. De altfel, pe teren propriu, în cele patru confruntări de până acum cu echipa roș-albastră, Viitorul nu numai că le-a pierdut pe toate, dar nu a izbutit să-i înscrie vreodată! Și la general, dacă nu ar fi fost acel îndoielnic 5-2 din Ghencea, prea-timorata-în-fața-Stelei Viitorul ar fi avut reușitele zero. De la Ovidiu dăm acum legătura în Șoseaua Ștefan cel Mare, acolo unde Dinamo continuă cu mult talent folosirea acelei tactici prin care propriul efort este dublat, în ordine, de arbitru și de noroc. Nu vreau să fiu cârcotaș acum, arbitrii nu-i ajută prea mult pe parcursul unui meci, doar le acordă câte-un gol neregulamentar în momente oportune. Atât. Să mai amintim de revenirea lui Toni Conceição (care devine al treilea tehnician străin al sezonului), însă fără efect pentru CFR Cluj. Este de salutat și prima victorie a Voluntariului în deplasare, de această dată izbutind să-și materializeze avantajul avut pe tabelă.

Cifre

Cristian Lopez# În meciul cu CFR, FC Botoșani a marcat 1l 100-lea său gol în Liga I (prin Ngadeu). Dacă este să fim fataliști, CFR Cluj o fi pierdut pentru că a jucat meciul ei cu numărul 666 pe prima scenă… # Bucureșteanul Marcel Bîrsan (33 de ani) a condus la centru al 50-lea său meci de prim-eșalon. # Cernat (Viitorul) și Bucurică (Concordia) s-au aflat la meciurile lor 100. # Cristian Lopez (CFR Cluj) și Luchin (ACS Poli) au marcat golurile lor 10, în timp ce Val. Munteanu (Pandurii), R. Răducanu (Concordia) și Puljić (Dinamo) pe primul.

Apropo de golul 10 al lui Cristian López, el a devenit astfel al 16-lea fotbalist străin din istoria Ligii I care a izbutit să înscrie cel puțin 10 goluri la sezonul de debut. Este posibil să fie urmat tot pe parcursul acestei ediții de dinamovistul Gnohéré și poate de coechipierul acestuia Essombé. Ceilalți 15 care au izbutit o asemenea performanță (căci este o reușită să marchezi imediat atâtea goluri într-un campionat nou, demonstrând că nu ai probleme de adaptabilitate): Demollari (cu Dinamo) 18 goluri, Bokila (cu Petrolul) și Juliano Spadacio (cu Rapid) câte 16, Golubović (cu Ceahlăul) și Younes (cu Petrolul) câte 12 (ambii au debutat în retur), Adailton (cu SC Vaslui) și Kapetanos (cu Steaua) câte 11, Morães (cu Gloria Bistrița) care a debutat în retur alături de Albin (cu Petrolul), Fabbiani, Y. Koné, Sougou (toți cu CFR Cluj), Matulevičius (cu Pandurii), Piovaccari, Théréau (ambii cu Steaua) câte 10.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Cifrele etapei 22. Viitor zero în fața Stelei&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s