Suspinele au trecut la steliști

De mai multă vreme „unicul derby” a rămas împopoțonat cu acest termen doar pe hârtie. În realitate și de această dată a fost un meci mediocru între două echipe cu blazoanele scrijelite, chiar îndoite, având parte chiar de fatalitatea de a nu putea fi găzduit de cel mai mare stadion al țării. Pe deasupra a mai și plouat.

mircea rednicÎn fine, dinamoviștii, profitând și de multele absențe ale Stelei, și-au răpus rivalii neașteptat de clar, încheind astfel o perioadă de peste patru ani de suspine. Conform desfășurării partidei, victoria a fost meritată, chiar dacă steliștii invocă o ocazie mare a lui Ad. Popa I la scorul 0-0. Dar știm cum este cu „dacă” și cu „parcă”… De asemenea această victorie a mai fost datorată și faptului că în prezent, la Dinamo în curte este ceva mai multă sănătate sau mai degrabă mai puțină boală decât în cea a Stelei. De fapt este impropriu spus curtea Stelei, pentru că aceasta nu mai există. N-am murit niciodată de dragul Stelei, dar sincer, nu m-așteptam să o văd vreodată alungată din propria casă Ghencea, să ajungă o nomadă la mila găzduirii altora, să-i fie negată identitatea, părăsită de suporteri etc. Toate acestea nu au cum să nu se transmită la un moment dat și în rezultate. Și e doar începutul.

Privit din punct de vedere statistic, derby-ul de duminică a fost cel de-al 134-lea dintre cele două pe prima scenă. De fapt, cifrele care urmează sunt legate strict NUMAI DE CONFRUNTĂRILE CELOR DOUĂ DIN CAMPIONAT. # A fost a 46-a victorie dinamovistă, a 27-a în calitate de gazdă și a 12-a strict pe stadionul Dinamo. # A fost pentru a 4-a oară când s-a impus cu scorul de 3-1, însă pentru prima oară în calitate de gazdă. # 25.04.2011 este data ultimei victorii dinamoviste de până la acest meci din etapa a 18-a a actualului sezon (a fost atunci 1-0 în Ghencea, gol izbutit de Torje). Au trecut așadar peste patru ani și 9 partide, Dinamo înregistrând în acest tronson 7 înfrângeri, 2 egaluri și un golaveraj 7-20. # Ca să găsim ultima victorie dinamovistă în calitate de gazdă ne mai întoarcem cu un an, la 17.10.2010, tot pe stadionul Dinamo, scor 2-1 (Ad. Cristea și M. Niculae, ambii din penalty, respectiv B. Stancu, care deschisese scorul). # Dorin Rotariu și Adrian Popa I au fost jucătorii cu cele mai multe derby-uri la activ din cele două trupe care au apărut în teren, 6 respectiv 8. # Alți 8 juvători în schimb au debutat într-un asemenea meci, Palić, P. Anton, Shalaj, Essombe și van Haaren de la Dinamo, Fl. Niță, Enceanu și Onțel de la Steaua. # Palić și Gnohéré au mărit la 4 numărul fotbaliștilor străini care au marcat pentru Dinamo în derby-uri, ei urmându-i pe Demollari și Elhamed. # Platonicul gol înscris de N. Stanciu ridică la 3 a reușitelor sale în poarta dinamovistă. # Varela a semnat al patrulea autogol favorabil lui Dinamo din derby-uri, predecesorii săi fiind Petescu, R.Niculescu și Golański. # Mircea Rednic (în foto) a ajuns la un bilanț excelent ca antrenor dinamovist în fața Stelei, 3 victorii, 3 egaluri și nicio înfrângere, golaveraj 10-5. # Cristian Balaj a condus pentru a 6-a oară derby-ul, egalându-l astfel pe Ion Crăciunescu, cei doi fiind depășiți în această ierarhie doar de Aurel Bentu și Adrian Porumboiu, ambii de câte 8 ori. # Pentru a 29-a oară derby-ul a fost găzduit de stadionul Dinamo, ultima oară întâmplându-se acest lucru la 05.12.2011, când Steaua s-a impus cu 3-1. # Pentru a 69-a oară derby-ul s-a jucat într-o zi de duminică, așadar 51,5%, adică peste jumătate, s-au disputat în ziua a 7-a a săptămânii.

Caseta meciului

22.11.2015, București: DINAMO – STEAUA 3-1 (0-0)

Stadion: Dinamo. Spectatori: 10.488. Au marcat: Varela (55aut), Palić (67), Gnohéré (84) / N. Stanciu (90+2). Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Octavian Șovre (Oradea) și Vasile Marinescu (București). Avertismente: Vojnović (60), Palić (87), Gnohéré (90+3) / Breeveld (28), Râpă (44), Tudorie (65), Enceanu (79)

DINAMO: Černiauskas – Fai, Nedelcearu, M. Mevlja, S. Filip – P. Anton (74 van Haaren), Vojnović / cpt – Shalaj (53 Gavrilă), Palić, Rotariu – Essombe (63 Gnohéré). 
Rezerve neutilizate: Iustin Popescu, Puljić, Tîrcoveanu, Corbu. Antrenor: Mircea Rednic

STEAUA: Fl. Niță – Râpă, Varela / cpt, Toșca, Guilherme (84 Onțel) – Breeveld, L. Filip (79 Vl. Mihalcea) – Ad. Popa I, N. Stanciu, Tudorie (68 Enceanu) – Tadé. 
Rezerve neutilizate: Poiană, Carp, Alcenat, Târnovan. Antrenor: Mirel Rădoi

Reclame

Un gând despre &8222;Suspinele au trecut la steliști&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s