Ștefan Radu a bătut un record

Stefan RaduPentru Ștefan Radu, meciul pe care l-a disputat joi seara (05.11.2015) cu Lazio, pe stadionul Lerkendal din Trondheim, unde a învins pe Rosenborg, a fost cel de-al 46-lea pentru el în cupele europene. Nimic spectaculos dacă ne oprim doar la acest număr. Mai „săpând” puțin însă vom remarca faptul că este de asemenea și al 33-lea pe care la disputat în Cupa UEFA/Europa League de la grupe în sus, ceea ce înseamnă că l-a depășit pe Răzvan Raț, devenind astfel fotbalistul român cu cele mai multe partide în competiția care este abreviată C3, din faza în care aceasta începe să conteze cu adevărat. Aceste 33 de jocuri au fost împărțite între două echipe, 6 pentru Dinamo și cele mai multe, 27, evident pentru Lazio, echipă căreia i-a devenit de ceva timp și căpitan. Doar 23 de fotbaliști români, printre care și eroul acestor rânduri, au jucat din această fază a amintitei întreceri atât pentru o echipă autohtonă, cât și pentru una străină (Daniel Niculae, George Ogăraru și Gabriel Tamaș fiind primii care au făcut-o).

Un top 5 în acest sens: 1. Ștefan Radu 33; 2. Răzvan Raț 32; 3. Cristian Tănase 29; 4. Ciprian Tătărușanu 28; 5. Alexandru Bourceanu 27.

Așadar, Radu are drum deschis să mai ridice recordul, iar Tătărușanu dacă ar începe și el să apere la Fiorentina, echipă aflată prezentă ca și Lazio în actuala ediție a grupelor Europa League, ar putea ajunge pe a treia treaptă a podiumului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s