Ștefan Radu a bătut un record

Stefan RaduPentru Ștefan Radu, meciul pe care l-a disputat joi seara (05.11.2015) cu Lazio, pe stadionul Lerkendal din Trondheim, unde a învins pe Rosenborg, a fost cel de-al 46-lea pentru el în cupele europene. Nimic spectaculos dacă ne oprim doar la acest număr. Mai „săpând” puțin însă vom remarca faptul că este de asemenea și al 33-lea pe care la disputat în Cupa UEFA/Europa League de la grupe în sus, ceea ce înseamnă că l-a depășit pe Răzvan Raț, devenind astfel fotbalistul român cu cele mai multe partide în competiția care este abreviată C3, din faza în care aceasta începe să conteze cu adevărat. Aceste 33 de jocuri au fost împărțite între două echipe, 6 pentru Dinamo și cele mai multe, 27, evident pentru Lazio, echipă căreia i-a devenit de ceva timp și căpitan. Doar 23 de fotbaliști români, printre care și eroul acestor rânduri, au jucat din această fază a amintitei întreceri atât pentru o echipă autohtonă, cât și pentru una străină (Daniel Niculae, George Ogăraru și Gabriel Tamaș fiind primii care au făcut-o).

Un top 5 în acest sens: 1. Ștefan Radu 33; 2. Răzvan Raț 32; 3. Cristian Tănase 29; 4. Ciprian Tătărușanu 28; 5. Alexandru Bourceanu 27.

Așadar, Radu are drum deschis să mai ridice recordul, iar Tătărușanu dacă ar începe și el să apere la Fiorentina, echipă aflată prezentă ca și Lazio în actuala ediție a grupelor Europa League, ar putea ajunge pe a treia treaptă a podiumului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s