Cifrele etapei a 15-a. În fine, momentul istoric al lui FC Voluntari

Rezultatele etapei a 15-a

[23.10]

CSMS Iași – Concordia                                                                               0-1

– Bruno Madeira (64)

ACS Poli – CFR Cluj                                                                                   1-2

– Javi Hernández (90) / Filipe Nascimento (16), Cristian López (42)

[24.10]

FC Voluntari – Petrolul                                                                               1-0

– H. Koné (46)

Ardeal – Astra                                                                                               3-1

– Brandán (37pen), G. Mureșan (45+1), Pedro (90+4) / Velayos (90+1aut)

[25.10]

CSU Craiova – Dinamo                                                                              3-0

– Thaer Bawab (13, 63), Bancu (65)

Steaua – Pandurii                                                                                        1-1

– Sulley (86) / Răduț (5)

[26.10]

Viitorul – FC Botoșani                                                                                 3-1

– Benzar (45), A. Chițu (47), Cernat (89) / D. Roman (87)

H Kone# O gafă a petrolistului Tudose a ajutat ca Ben Hamed Koné (în foto) să înscrie unicul gol al partidei și să intre astfel în istoria lui FC Voluntari, cu prima victorie ilfoveană în Liga I. Așteptaseră multicel cei de-acolo pentru a o trăi. Intraseră chiar într-un vârtej al deznădejdii, de nici nu mai credeau că se va întâmpla așa ceva pe parcursul întregului sezon regulat. Anul trecut dacă ar fi spus cineva că Petrolul va fi prima victimă a Voluntariului ar fi părut cel puțin rupt de realitate. Acum însă, când „factorii locali” au izbutit să facă praf și această echipă de tradiție, nu s-a mirat nimeni de noul eșec prahovean, chiar în fața unei debutante debusolate, mai ales că cele două sunt de ceva timp vecine de locuri retrogradante. Sper din suflet ca Petrolul să nu aibă soarta altor echipe de tradiție despre care acum se vorbește doar la timpul trecut. Cât despre FC Voluntari, cu cele 14 meciuri consecutive fără victorie nu are o situație atât de dramatică pentru istoria primului nostru eșalon. Pare greu de crezut, dar și Steaua are „recordul” partidelor consecutive fără succes oprit tot în dreptul numărului 14, aceasta întâmplându-se între edițiile 1972-73 și 1973-74. Iar cu numere mai mari de 14 în acest sens sunt foarte multe echipe, nu mai puțin de 22.

# Meciul de la Iași a acumulat câteva premiere: a fost prima victorie în deplasare a Concordiei în acest sezon și în același timp prima cu Cornel Țălnar pe bancă; a fost primul succes al lui Cornel Țălnar în fața lui Nicolo Napoli, cei doi mai confruntându-se de două ori înainte, încheind de fiecare dată la egalitate (Dinamo – Univ. Craiova 4-4 și Astra – Dinamo 1-1); Bruno Madeira a înscris primul său gol de când e la echipa ilfoveană și încă unul de trei puncte parcă pentru a-și încununa meciul său 100 în Liga I. Este însă a 3-a victorie din tot atâtea meciuri pentru Concordia la Iași. Adică, până acum, CSMS nu a izbutit pe propriul său teren să-i sufle vreun punct echipei din preajma Capitalei!

# Pentru CFR Cluj meciul cu ACS Poli a fost cel de-al 16-lea pe care l-a disputat de-a lungul timpului, ÎN PRIMUL EȘALON, la Timișoara: jucase 7 la FC Timișoara, 4 la Politehnica Timișoara, 3 la CFR Timișoara și 2 cu acesta la ACS Poli Timișoara. A fost însă abia a doua sa victorie pe malurile Begăi, cea dintâi petrecându-se tocmai acum 45 de ani, când la 18.10.1970, și-a învins omoloaga CFR cu 1-0, printr-un gol înscris de Soó în prima repriză.

# În fine, craiovenii au trăit o victorie cu iz de răzbunare în fața deloc simpatizatei în zonă Dinamo, chiar dacă autoarea succesului nu este adevărata lor echipă de suflet. Ultima oară când Dinamo a pierdut la Craiova a fost la 08.04.2009, 0-2, golurile fiind semnate de frații Florin și Mihai Costea. Iar ultima oară când Mircea Rednic a suferit ca antrenor o înfrângere la cel puțin trei goluri diferență a fost la 05.08.2013, SC Vaslui – CFR Cluj 4-0.

# În fine, la a 6-a confruntare, Viitorul a izbutit să învingă pentru prima oară pe FC Botoșani.

# Două schimbări în clasamentul all-time al primului nostru eșalon: Pandurii a trecut pe locul 29, depășind-o pe FC Timișoara, iar Concordia a urcat pe 51, depășind-o pe Dinamo Brașov.

# Alături de amintitul Bruno Madeira și un alt jucător al Concordiei a ajuns la meciul 100 în Liga I, Serediuc. Argentinianul Brandán (Ardeal) a marcat al 10-lea său gol, în timp ce alți trei străini, Pedro (Ardeal), Filipe Nascimento (CFR Cluj) și Sulley (Steaua) s-au aflat la primele lor reușite.

# Un singur debut în această rundă, portarul Botaș (FC Voluntari).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s