Cifrele etapei a 5-a. Derby-ul lui ZERO

Rezultatele etapei

[07.08]

FC Voluntari – FC Botoșani                                                                                 1-1

– Ad. Bălan (65) / Cabrera (18)

CSMS Iași – CFR Cluj                                                                                        2-1

– Golubović (24pen), Enescu (38) / Larie (78pen)

[08.08]

CSU Craiova – Concordia                                                                                    2-0

– Băluță (53), Zlatinski (81)

Petrolul – Pandurii                                                                                              1-1

– Moussa (40) / M.Al. Roman (60)

[09.08]

Viitorul – Ardeal                                                                                                  1-0

– Fl.Tănase (41)

ACS Poli – Astra                                                                                                1-3

– Rufino Segovia (57) / G. Enache (35pen), Rick Boldrin (67), Iul. Roșu (90+1)

Steaua – Dinamo                                                                                                0-0

 

Mai întâi despre derby

Nu se putea un rezultat mai simbolic în „eterenul derby” pentru situația actuală a celor două rivale, Dinamo și Steaua. ZERO pretutindeni. Pe măsura imaginației celor care s-au ocupat de promo-urile acestui meci la TV, care din nefericire le induc celor mai tineri sentimente false, cum ar fi că fotbalul din România a început cu cele două echipe, că nu mai există alți suporteri pe teritorul patriei noastre în afara celor ai acestora, ca să nu mai spun că vezi Doamne țara noastră urma să-și oprească bătăile inimii pentru cele 90 de minute ai celei de-a 133-a confruntări din campionat dintre cele două din cauza tensiunii în care o va ține această încleștare… Sunt de-acord, este un meci foarte important din fotbalul nostru, un derby care are o rivalitate foarte ascuțită și trezește astfel multe pasiuni (de aceea chiar și eu îi acord un spațiu aparte în statisticile mele), dar cu asta basta gloabe TV, nu mai depășiți limita, că de-aia am ajuns să ne fie rușine astăzi să mai spunem că suntem ziariști.

hateganCifrele la care mă voi referi în continuare vor fi legate numai de ÎNTÂLNIRILE DIN CAMPIONAT între cele două rivale. # Așadar cea de-a 133-a confruntare s-a încheiat pentru a 47-a oară la egalitate (deci remizele predomină, în fața victoriilor celor două, 45 ale dinamoviștilor și 41 ale steliștilor). # A fost al 11-lea „scor alb” (al 4-lea cu Steaua gazdă), ultimul fiind consemnat la 15.05.1999, atunci însă cu Dinamo gazdă. # Steaua își păstrează seria de invincibilitate, fiind al 9-lea joc fără înfrângere în fața alb-roșilor, iar dintre acestea fiind doar al doilea egal. # Pentru a 7-a oară gazdă a fost Arena Națională. # S-a jucat pentru a 68-a oară într-o zi de duminică. # 13 dintre cei 28 care au apărut pe teren au debutat într-un asemenea derby, 8 la Steaua și 5 la Dinamo, adică Val. Cojocaru, Alcenat, Hamroun, Sulley, Tadé, Tudorie, Tahar, Vl. Mihalcea, respectiv Černiauskas, Feussi, M. Mevlja, Vojnović, Gnohéré. # Jucătorii din cele două tabere care duminică au avut cele mai multe derby-uri la activ au fost Chipciu și Ad. Popa I pentru Steaua, respectiv C. Matei pentru Dinamo, cu toții câte 7. # Dacă bilanțul general împotriva Stelei este negativ pentru Mircea Rednic ca antrenor, ca tehnician al lui Dinamo lucrurile stau cu totul altfel, fiind neînvins, cu 2 victorii și 3 egaluri. # Pentru Mirel Rădoi a fost o premieră (devenind al 32-lea antrenor care conduce Steaua în derby). # Premieră a fost și pentru arbitrul Ovidiu Hațegan (Arad) – în foto, care a devenit al 63-lea cavaler al fluierului care conduce derby-ul.

Restul etapei

# CFR Cluj a pierdut pentru prima oară în actualul sezon, de asemenea tot pentru întâia oară în fața CSMS Iași. Totodată aceasta reprezintă a 200-a sa înfrângere all-time din primul eșalon. # Goluri rotunde-rotunde primite de Concordia și FC Botoșani pe prima scenă, al 200-lea (de la Zlatinski), respectiv al 100-lea (de la Ad. Bălan). # Prima victorie din actuala ediție a Viitorului a fost totodată și prima împotriva Ardealului. # Cifră rotundă la numărul de meciuri în LI pentru Cl. Voiculeț (CFR Cluj), al 250-lea. # G. Enache (Astra) a marcat al 10-lea său gol pe prima scenă, în timp ce pentru Iul. Roșu (Astra), Cabrera (FC Botoșani), Rufino Segovia (ACS Poli) și Ad. Bălan (FC Voluntari) au fost primele reușite. # Trei debuturi în această rundă, toate aparținând unor jucători străini: Kadar Hassan (Petrolul), Droppa (Pandurii), Dedov (Ardeal). Primul dintre ei, Ismail Ahmed Kadar Hassan a devenit cel dintâi și probabil singurul jucător din Djibouti (fosta Somalie Franceză) prezent în fotbalul nostru. Nu cred că petroliștii sunt prea mișcați de această premieră…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s