Noroc cu sorții

Ce noroc că sorții ne-au dat așa o grupă slabă! Acest lucru se datorează și campaniei ultimelor preliminarii CM, în care în pofida ratării calificării în Brazilia, ne-a urcat totuși într-o urnă mai acătării.

Dacă am fi avut în față vreo echipă mai zburdalnică, gen Slovacia sau Polonia, ca să nu mai pomenesc de vreuna de top, am fi fost călcați în picioare. Chiar dacă am rămas în continuare neînvinși, a fost un nou meci care mi-a lăsat un gust amar,așa cum a fost și cu Ungaria la București sau cu Feroe la Ploiești. O echipă foarte modestă precum Irlanda de Nord era chiar să ne bată, având cele mai clare ocazii de gol, cu toate că și-a arătat din plin slăbiciunile. Noroc cu inspirația lui Tătărușanu. Alți remarcați dintre oamenii lui Iordănescu nu am. Singura scuză, dar și aceasta subțire, ar fi că au lipsit unii titulari. Va fi însă vai de noi dacă la Budapesta nu schimbăm ceva, mai ales că echipa lui Dárdai ne-a arătat că este în ascensiune de formă. Mai multe nu ar fi de adăgat.

Nici cifrele nu au adus elemente spectaculoase. # A fost meciul 658 din istoria naționalei (al 316-lea în deplasare). # Am făcut al 165-lea egal (al 91-lea în deplasare), fiind primul în compania Irlandei de Nord, la a 6-a confruntare directă. # Debutul lui Florin Andone a fost elementul cel mai interesant, din nefericire doar pentru statistică, pentru că pe teren dacă nu ar fi fost arătat de camerele TV când l-a înlocuit pe Keserü, nu am fi știut că e în teren. El a devenit astfel al 816-lea fotbalist care a jucat pentru naționala României all-time. Totodată este al 74-lea debut sub conducerea tehnică a lui Anghel Iordănescu (al doilea din acest mandat, după Bicfalvi). De asemenea este al 19-lea fotbalist care debutează pentru echipa noastră reprezentativă fiind angajat la un club din străinătate. Iar dintre aceștia este al 4-lea care o face fără să fi jucat în prealabil măcar un minut în prima noastră ligă, după Răzvan Cociș, Maximilian Nicu și George Florescu.

 

658/ 13.06.2015 Belfast: IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA 0-0 prel.CE

Stadion: Windsor Park. Spectatori: 10.000. Arbitru: Carlos Velasco Carballo (Spania).

IRLANDA DE NORD: McGovern – C.McLaughlin, McAuley, J.Evans (79 Cathcart), Brunt – S.Davis / cpt – J.Ward (79 C.Evans), Norwood, Baird, Dallas – K.Lafferty. Antrenor: Michael Andrew Martin O’Neill.

ROMÂNIA: Anton Ciprian TĂTĂRUȘANU (Fiorentina ACF, 29) – Paul PAPP (Steaua București, 15), Vlad Iulian CHIRICHEȘ / cpt (Tottenham Hotspur, 32), Dragoș GRIGORE (Toulouse FC, 12), László SEPSI (Ardeal Târgu Mureș, 4) – Andrei PREPELIȚĂ (Steaua București, 4), Doru Mihai PINTILII (Pandurii Târgu Jiu, 24) – Andrei Gabriel TORJE (Konyaspor, 41), Alexandru Mihăiță CHIPCIU (Steaua București, 18) înloc.61 Sorin Bogdan STANCU (Gençlerbirliği SK, 34), Alexandru Iulian MAXIM (VfB Stuttgart, 21) înloc.89 Sebastian Gabriel TAMAȘ (Steaua București, 65) – Claudiu Andrei KESERÜ (Al-Gharafa, 5) înloc.72 Florin ANDONE (Córdoba CF, 1). Antrenor: Anghel IORDĂNESCU 87.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s