A șasea pereche de gemeni din Liga I

gemenii OriolPrin apariția noului rapidist Edu Oriol în etapa a 20-a, poate fi bifată și a șasea pereche de gemeni care a jucat de-a lungul timpului pe prima noastră scenă, el fiind fratele lui Joan (care debutase în prima etapă a returului, la acea superbă victorie din Ghencea). De altfel, am prezentat mai jos toate aceste șase perechi, din care numai două sunt formate din fotbaliști autohtoni, legendarul cuplu Munteanu și cei doi Rotariu. Totodată doar două mai sunt active, brazilienii Constantino da Silva și desigur amintiții spanioli Oriol i Grácia (în foto).

Gemenii din Liga I (Divizia A)

Munteanu: Anton (120 jocuri / 36 goluri în Div.A) și Dumitru (135 / 19). Născuți la 03.07.1932 (București). Au jucat pe prima scenă foarte puțin la CCA în ediția 1955, pentru ca apoi apoi, din 1956 până în 1966 (Anton doar până în 1964), să evolueze la Petrolul Ploiești, devenind unii dintre jucătorii emblematici ai grupării prahovene.

Rotariu: Iosif (265 / 65) și Ilie (2 / 0). Născuți la 27.09.1962 (Prigor,CS). Aici este o discrepanță uriașă, Iosif fiind multiplu internațional, campion, câștigător de cupă, jucând printre altele la „Poli” Timișoara, Steaua, Galatasaray, Bakirköyspor și Extensiv. În timp ce Ilie s-a aflat mai mult prin eșaloanele inferioare, având și el doar 2 prezențe în primul eșalon, în ediția 1991/92. Ca seniori nu au jucat vreodată concomitent la aceeași echipă.

Skala: Aleksei (12 / 0) și Iuri (13 / 1). Născuți la 12.04.1965 (Odesskaya,Ucraina). Au fost doi fotbaliști moldoveni rusofoni care au avut o prezență pasageră în primul nostru eșalon, în turul ediției 1992-93, când Selena Bacău tocmai fusese preluată de Dumitru Sechelariu. Ambii s-au remarcat printr-un joc foarte dur, aducând mai degrabă a tăietori de lemne, decât a fotbaliști.

Karamian: Arman (103 / 18) și Artavazd (151 / 16). Născuți la 14.11.1979 (Erevan,Armenia). Ambii au sosit în Divizia A, la Rapid, în vara lui 2004. De-atunci timp de aproape șase ani au jucat în campionatul românesc, atât împreună cât și despărțiți la un moment dat. Pe prima noastră scenă Arman a fost la Rapid, FC Brașov, Gloria Bistrița, Ceahlăul, FC Timișoara, Steaua și Unirea Urziceni, în timp ce Artavazd a jucat doar la Rapid, FC Timișoara, Steaua și Unirea Urziceni. Ambii internaționali ai țării lor. Jucători valoroși cu prestații constantt bune, dovedindu-se mai mereu utili echipelor la care au evoluat.

Constantino da Silva: Erico (53 / 2) și Elton (31 / 2). Născuți la 20.07.1989 (Juazeiro,Brazilia). Cei doi brazilieni joacă și în prezent la Pandurii Târgu Jiu. Erico, care e fundaș central, are o vechime mai mare în România, sosind în 2012, la Universitatea Cluj. Elton, care este mijlocaș, l-a urmat după un an, ajungând direct la Pandurii.

Oriol i Grácia: Eduardo (1 / 0) și Joan (3 / 0). Născuți la 05.11.1986 (Cambrills,Spania). Cei doi spanioli din Catalunya au venit în acest retur la Rapid. Primul are în CV-ului, printre altele, pe Barcelona B, Zaragoza, Hazar Lankaran, AEL Limassol și Blackpool, iar celălalt Villarreal, Osasuna și Blackpool. Primul e aripă, celălalt fundaș stânga.

Mențiune: la gemenii Constantino da Silva și Oriol I Grácia, care sunt activi, cifrele sunt valabile inclusiv cu etapa a 20-a a Ligii I.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s