Rapid trăiește

Nu o să vin acum să-mi încordez mușchii retroactiv și să susțin că prevăzusem victoria Rapidului. Nici vorbă. Mă gândeam la un 2-0 fără glorie pentru Steaua, cu puținii ei suporteri prezenți în tribune mai preocupați de problemele de palmares și siglă a propriei favorite, decât de confruntarea din teren. N-a fost așa și mă bucur, pentru că sper într-o revigorare a Rapidului, așa cum doresc același lucru pentru orice altă echipă de tradiție care trece prin momente grele. Cristi PustaiNu prea am încredere în adunături de jucători, cu atât mai mult când acestea sunt făcute pe fugă. Sau ca să fiu mai puțin sever, nu aștept rezultate imediate dintr-o asemenea intreprindere. Însă nu doar rezultatul m-a surprins plăcut, ci și prestația giuleștenilor, mecanismul paselor lor, aranjarea din teren, relaxarea în sensul bun al cuvântului cu care au tratat toate fazele, pe fiecare compartiment în parte. E un tip priceput Cristian Pustai (în foto) și merită aprecieri. Mă bucur și pentru fidelii suporteri rapidiști, și aici nu mă gândesc doar la cei care iau stadioanele la picior, ci și la cei obișnuiți care suferă poate în taină pentru marele lor of, pentru că au trăit cu toții momente grele în ultimii ani. Totuși această victorie cu toate că este o lovitură de imagine și orgoliu pentru alb-vișinii, ea reprezintă doar un pas mic în dificilul drum spre evitarea retrogradării. Dacă pe viitor va pierde să zicem cu CSMS Iași, Gaz Metan, Oțelul etc, acest succes din Ghencea va rămâne unul pur platonic.

Câteva cuvinte și despre învinsă. Lui Costel Gâlcă nu i se poate reproșa nimic. În momentul în care vinzi la pachet principalul mecanism ofensiv, „Sănmărtean-Keserü”, și în loc aduci jucători mediocrii precum Țucudean, nu ai la ce să te aștepți bun, nici măcar în campionatul ăsta în cârje numit Liga I. În pofida acestui insucces, nu cred totuși că Steaua va fi depășită până la final, însă va avea un retur mult mai puțin relaxant decât se credea.

 

Evenimentele cifrice

# Așadar a fost al 112-lea meci dintre cele două pe prima scenă, Rapid învingând pentru a 28-a oară, pentru a 11-a oară în calitate de oaspete și pentru a șasea oară cu 1-0. # Rapid nu mai învinsese pe Steaua de aproape cinci ani, când la 04.05.2010, a câștigat tot cu 1-0 și tot în Ghencea. # A fost a 850-a victorie a Rapidului în Liga I. # Pentru Steaua a fost a doua înfrângere acasă din acest sezon (precedenta cu Ceahlăul), iar pentru Rapid a fost tot a doua victorie în deplasare (precedenta cu Viitorul) în actuala ediție. # Duminică seara s-au aflat în teren nu mai puțin de 18 debutanți într-un derby stelisto-rapidist: Val. Cojocaru, Luchin, Varela, Papp, Guilherme, Breeveld, Țucudean la Steaua, respectiv Buchta, Josl, Čmovš, Borda, Gecov, López Garai, Benson, Meulens, Rui Miguel, Al. Dan și Cerlincă la Rapid. Cât despre Josl, Čmovš, Borda, Gecov, López Garai, Benson, Meulens și Cerlincă, aceștia au fost chiar debutanți în prima noastră ligă. # Pancu a fost dintre cei prezenți omul cu cele mai multe asemenea derby-uri la activ, acesta fiind al 15-lea pentru el. A fost urmat de D. Niculae și Cr. Tănase, ambii la al 9-lea. # Cehul cu nume bulgar Gecov (se pronunță Ghețov) s-a aflat la primul lui gol în România. # Cristian Balaj i-a egalat pe Adrian Porumboiu și Alexandru Tudor în fruntea ierarhiei arbitrilor care au condus confruntările dintre aceste două echipe bucureștene, fiind și el pentru a 5-a oară în această postură.

Fac precizarea că aceste cifre sunt valabile numai pentru meciurile de campiomnat dintre cele două.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s